Πολυτεχνείο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουμε [vid]

Μοιραστείτε το:

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις στις οποίες γιορτάζεται. Σήμερα οι προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νέους οι οποίοι δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα την οποία όλοι πρέπει να δείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί αλλά και πιο ενωμένοι από αυτήν την πρωτοφανή περιπέτεια».

Παρέμβαση Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο

Μετά τις αντιδράσεις της σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με κοινή δήλωση που υπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα25, αλλά και διαφωνίας μεμονωμένα από το Κίνημα Αλλαγής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τηλεοπτική δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα» τόνισε στην τηλεοπτική του δήλωση ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «απέναντι στον κίνδυνο της χούντας, οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου στάθηκαν άοπλοι. Απέναντι στον κίνδυνο του θανάτου, εμείς οπλιζόμαστε με τη συνείδησή μας». «Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο» σημείωσε.

Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 9 το πρωί. Αναφερόμενη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπογράμμισε ότι ήταν μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας.

Η Δημοκρατία, τόνισε, δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης, είναι υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας. «Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ