Πολυτεχνείο Γιάνης Βαρουφάκης: Πορεία με βουλευτές του ΜέΡΑ25 [vid]

Μοιραστείτε το:

Πορεία από το χώρο του Πολυτεχνείου μέχρι την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με βουλευτές του κόμματος με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και παρά την απαγόρευση συναθροίσεων. Έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε συνομιλία με τον υπεύθυνο αξιωματικό ο οποίος του είπε ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες, με τον κ. Βαρουφάκη να του απαντά πως σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα και ότι θα φτάσει μέχρι την πύλη του ιστορικού κτηρίου.

Ο κ. Βαρουφάκης μαζί με εφτά ακόμα βουλευτές περπάτησαν προς στην Αμερικανική πρεσβεία ενώ κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Αγώνας Διαρκής για τη Δημοκρατία» και «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα».

Αμέσως μετά δήλωσε: «Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολειά από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της.


»Είμαστε εδώ για τη νεολαία μας, τη νεολαία του ΜέΡα25, τα μέλη μας, και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν την παρότρυνση της Πολιτικής μας Γραμματείας να μην έρθουν σήμερα στην πορεία για να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Είμαστε επτά βουλευτές με αποστάσεις, που συμβολίζουν ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει καταξιωθεί, πλέον, μέσα από την ιστορία ως μία κορυφαία στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός κατεστημένου που υπονομεύει την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία, την ελευθερία και εντέλει την αξιοπρέπεια», πρόσθεσε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ