Πολυτεχνείο: Ένταση στην Αθήνα – Εκτεταμένη χρήση χημικών και προσαγωγές [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Ένταση σημειώθηκε στα Προπύλαια, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και άνδρες της ομάδας Δέλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και 5 με 6 προσαγωγές.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Δηλώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες για τον flash.gr: Μαριάννα Χιονά

Διάλογος Κουτσούμπα με αστυνομικό – «Θα το διαλύσουμε και θα φύγουμε όπως ήρθαμε»

Νωρίτερα, το ΚΚΕ «έσπασε» την απαγόρευση και πραγματοποίησε συμβολική πορεία για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να παρευρίσκεται με τη σειρά του στη διαδήλωση. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές, με ΜΑΤ και κλούβες περιμετρικά.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος συνομίλησε με έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ζήτησε την ήσυχη διάλυση της πορείας. Ο κ. Κουτσούμπας, αφού υπογράμμισε πως τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα και η χρήση μασκών, απάντησε πως:

«Θα το διαλύσουμε και θα φύγουμε όπως ήρθαμε», με τον αστυνομικό να του εύχεται… «Χρόνια πολλά» μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας τους.

Συνελήφθη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων για την πρόληψη συγκεντρώσεων και επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ένας εκ των προσαχθέντων είναι και ο οδηγός ΙΧ το οποίο ελέγχθηκε στην οδό Σταδίου, μέσα στο οποίο έχουν βρεθεί κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλαιότερα ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για έλεγχο. Παράλληλα το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό υπόπτων.

Δείτε όσα βρέθηκαν μέσα στο ΙΧ που σταμάτησε για έλεγχο η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ