Πολυτεχνείο: Διάλογος Κουτσούμπα με αστυνομικό – ”Θα το διαλύσουμε και θα φύγουμε όπως ήρθαμε” [vid]

Μοιραστείτε το:

Το ΚΚΕ ”έσπασε” την απαγόρευση και πραγματοποίησε συμβολική πορεία για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να παρευρίσκεται με τη σειρά του στη διαδήλωση. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές, με ΜΑΤ και κλούβες περιμετρικά.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος συνομίλησε με έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ζήτησε την ήσυχη διάλυση της πορείας. Ο κύριος Κουτσούμπας, αφού υπογράμμισε πως τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα και η χρήση μασκών, απάντησε πως:

”Θα το διαλύσουμε και θα φύγουμε όπως ήρθαμε”, με τον αστυνομικό να του εύχεται… ”Χρόνια πολλά” μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας τους.

Η πορεία του ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου με την εν λόγω συμβολική πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία, σπάζοντας την απαγόρευση της κυβέρνησης.

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο προχώρησαν μόνο σε συστάσεις και σε αυστηρή παρακολούθηση όσων συμμετείχαν στην πορεία. Η πορεία του ΚΚΕ κράτησε περίπου 30 λεπτά, με τους διαδηλωτές να διαλύονται στη συνέχεια στα στενά κοντά στο Χίλτον. Σημειώνεται πως οι περίπου 200 διαδηλωτές δεν μπόρεσαν να φτάσουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, καθώς υπήρχαν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ..

Η συγκέντρωση έγινε με την προσέλευση δεκάδων μελών του ΚΚΕ από την Κομματική Οργάνωση Αττικής λίγο μετά τις 10 ο πρωί στο οδόστρωμα επί της Λ. Βασ. Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Οι διαδηλωτές έχοντας απέναντί τους παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες κάθετες στο δρόμο, φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ιμπεριαλισμού, για μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας, αλλά και κατά της απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση στις συγκεντρώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με το πανό στην κεφαλή να γράφει: «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ