Γιώργος Κύρτσος: «Ε και; Επειδή έχουμε 70 νεκρούς θα μιλάμε για αγανάκτηση;» [vid]

Μοιραστείτε το:

Τις διαφωνίες του για τον τρόπο που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χειρίζονται τις ειδήσεις για την πανδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος. Σε συζήτηση στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων,: «ε, και; Επειδή πεθαίνουν 70 εμείς που – υποτίθεται ότι διαμορφώνουμε την κοινή γνώμη – θα το πάμε στην αγανάκτηση και στο ότι καταστρεφόμαστε και τα λοιπά;».

Συνέχισε λέγοντας πως «θα πρέπει να στείλουμε μηνύματα κοινωνικής πειθαρχία». Όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε η Ελλάδα να χαίρεται « γιατί έχει καλύτερη επίδοση σε νεκρούς», όπως είχε γράψει παλαιότερα, απάντησε πως «δεν είναι δυνατόν να απομονώνουμε ένα πρόβλημα και να λέμε ότι καταστρεφόμαστε αν δεν κάνουμε κάποιες αναγκαίες συγκρίσεις» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανέφερε πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εκτίμησε ότι σε δύο εβδομάδες περίπου η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Η απαράδεκτη δήλωση του ευρωβουλευτής της ΝΔ για τους 71 νεκρούς της Κυριακής, όπως ήταν αναμενόμενο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τα θύματα του κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ίδιος έχει κάνει μια σειρά από tweets όπου αποδίδει ευθύνες για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας στην αντιπολίτευση…

Θλιβερή η καταμέτρηση νεκρών της Δευτέρας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες. 4675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 400 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1165 θανάτους συνολικά στη χώρα. 473 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ