Διοικητής Νοσοκομείου: Κυρώσεις αν τυχόν υγειονομικός μολυνθεί από κορονοϊό

Μοιραστείτε το:

Όχι απλά πέρασε η εποχή που η κυβέρνηση καλούσε σε χειροκροτήματα υπέρ των γιατρών αλλά πλέον είναι φανερό ότι η καλή της διάθεση της για την δημόσια Υγεία έχει εξαντληθεί.

Τη στιγμή που ο νοσοκομειακοί έχουν γονατίσει και ήδη αθροίζουν νεκρούς από το χώρο της υγείας, τη στιγμή που με ελάχιστα μέσα και τεράστιες ελλείψεις, προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη θανατηφόρα ασθένεια, διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων, διορισμένοι από την παρούσα κυβέρνηση, κάνουν λόγο για απειλές και κυρώσεις.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» έφερε στη δημοσιότητα  έγγραφο, που από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» το οποίο είχε σταλεί προς τους εργαζόμενους, με ημερομηνία 19/10/2020.  Το έγγραφο αναφέρει: «Εάν κατά την ιχνηλάτηση, μετά από εμφάνιση θετικού κρούσματος σε άτομο του προσωπικού, βρεθεί κάποιος από το προσωπικό που είχε επαφή υψηλού κινδύνου εντός του νοσοκομείου, που σημαίνει δεν πήρε μέτρα προστασίας, απομακρύνεται από την εργασία για 7 ημέρες, και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

Ο διοικητής την επιθετικότητα αυτή την «σουλουπώνει» χωροταξικά, αναφέροντας «εκτός νοσοκομείου». Αυτό είναι συχνά ανέφικτο, όχι μόνο σε πολίτες (εξ ου και υπάρχουν και τα «ορφανά» κρούσματα), αλλά κυρίως σε ανθρώπους που εργάζονται σε νοσοκομεία.

Το έγγραφο διακινήθηκε στο προσωπικό μετά από εισήγηση της προέδρου Επιτροπής Λοιμώξεων και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Η αντίδρασή των εργαζομένων ήταν άμεση. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας συγκεκριμένα αναφέρει:
Οι υγειονομικοί δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία «προβλεπόμενη κύρωση» όταν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος κάναμε τη δουλειά μας, πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας του ανθρώπου».

Επίσης, προσθέτει πως αν και είναι αναγκαίος ο έλεγχος στη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με τις απειλές αυτές η διοίκηση επιχειρεί να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών στο προσωπικό την ίδια ώρα που η πίεση από την υψηλή διασπορά στην κοινότητα  και η εντατικοποίηση της εργασίας από την έλλειψη προσωπικού, αυξάνεται.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ