Αμβρόσιος κορονοϊός: Θετικές και οι μοναχές που τον επισκέφθηκαν

Μοιραστείτε το:

Σε περιπέτειες με την υγεία τους μπήκαν 9 μοναχές της Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου, στο Αίγιο, οι οποίες όπως μετέδωσε η ΕΡΤ εμφάνισαν συμπτώματα και έκαναν το τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης στις 5 Νοεμβρίου 2020, μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, είχαν επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης, Αμβρόσιος, οι οποίοι διαγνώστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορονοϊό.

Ο πρώην Μητροπολίτης έχει υπάρξει λάβρος κατά της επιστήμης και έχει γράψει εγχειρίδιο με τίτλο «Κορονοϊός: Ένα δαιμονικό σχέδιο για τη διάλυση της κοινωνίας». Το δε εξώφυλλο κοσμούσε μία φωτογραφία που απεικόνιζε ηλικιωμένη γυναίκα, σκαρφαλωμένη έξω από την κλειστή πόρτα εκκλησίας με τη λεζάντα «Παπά άνοιξε την πόρτα, θέλω να κοινωνήσω!».

Το έντυπο διανεμήθηκε δωρεάν από την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε όλες τις εκκλησίες που υπάγονται στην Μητρόπολη. «Το αντίδοτο είναι τα θαύματα που γίνονται από την πλευρά της Εκκλησίας και του Χριστού», αναφέρει στον πρόλογό του το βιβλίο. Επίσης έχει προτείνει ως ιαματική λύση τον Μεγάλο Αγιασμό: «Ο κορονοϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον κορωνοϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό».

Ο πρώην Μητροπολίτης έκανε το τεστ σε ιδιωτικό κέντρο και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο του Ρίου για νοσηλεία, καθώς έχει κι άλλα προβλήματα με την υγεία του. Για το λόγο τούτο υπέγραψε, χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και έφυγε.

Εδώ τίθεται το ερώτημα αν αυτό επιτρέπεται και στους πολίτες. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ενώ κάποιος είναι ασυμπτωματικός με άλλα προβλήματα υγείας, άπαξ και μπει σε νοσοκομείο δεν του επιτρέπουν  να αποχωρήσει ούτε υπογράφοντας χαρτί. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Αμβρόσιος παραμένει σε καραντίνα σπίτι του.


To αντιεπιστημονικό εγχειρίδιο που έγραψε

Πρόσφατα ο  πρώην Καλαβρύτων είχε εξαπολύσει επίθεση και κατά του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη με αφορμή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Και είχε καλέσει τους πιστούς να μην φορούν μάσκα και να σπεύσουν στην εκκλησία. Κάλεσμα το οποίο, εκτός από επικίνδυνο, είναι και τυπικά παράνομο. «Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τον κοροναϊό, αντί να φορέσετε την μάσκα, με την οποίαν μας μεταμορφώνουν σε «μασκαράδες», πλησιάστε τον Θεό, τρέξτε στην Εκκλησία», είχε πει ο Αμβρόσιος.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ