Amazon Γαλλία: Μπλόκο για τα Χριστούγεννα – «Στηρίξτε την τοπική αγορά» [vids]

Μοιραστείτε το:

Βουλευτές της Αριστεράς και οικολόγοι στη Γαλλία, όπως η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, προσωπικότητες του πολιτισμού και ενώσεις υπογράφουν μια εκστρατεία που ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, στο διαδίκτυο με την οποία καλούν τους πολίτες να αποφύγουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους μέσω του ιστότοπου Amazon.

“ Αγαπημένε Άγιε Βασίλη, φέτος δεσμευόμαστε σε #ΧριστούγενναΧωρίςAmazon”, αναφέρουν οι υπογράφοντες. Μεταξύ των οργανώσεων που συνυπογράφουν την αίτηση είναι η Greenpeace, η France Nature Environment, αλλά και η συνομοσπονδία εμπόρων της Γαλλίας, όπως και ο κινηματογραφιστής Σιρίλ Ντιόν, η συγγραφέας Κριστίν Ορμπάν και άλλοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες του πολιτισμού.

Οι υπογράφοντες παρουσιάζουν με μελανά χρώματα τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Amazon, ενώ καλούν τους πολίτες να προτιμήσουν τα κοντινά τους καταστήματα ή την κυκλική οικονομία για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.

“ Δεν είναι απλώς μια έκκληση να μην κάνουμε παραγγελίες μέσω του Amazon, είναι μια θετική εκστρατεία υπέρ των κοντινών μας καταστημάτων και ενός πιο βιώσιμου διαδικτυακού εμπορίου”, δήλωσε ο Γάλλος βουλευτές Ματιέ Ορφελέν. Η αίτηση ζητεί επίσης την υιοθέτηση νόμων που θα περιορίζουν την ανάπτυξη του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου στη Γαλλία.

Εξάλλου, σε μια ξεχωριστή κίνηση, με άρθρο τους πολιτικοί, συνδικαλιστές, εκδότες και βιβλιοπώλες ζητούν από τη γαλλική κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτο φόρο στις πωλήσεις του Amazon, υπογραμμίζοντας “ την άμεση ανάγκη να σταματήσει η επέκταση του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου”.

Ποια είναι η Amazon

Η Amazon.com, Inc είναι εταιρεία, η μεγαλύτερη στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου και μια από τις πρώτες που βασίστηκε στο διαδίκτυο για την παροχή των υπηρεσιών της με γνώμονα τις πραγματικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών. Έδρα της είναι το Σιάτλ (Ουάσινγκτον) και ιδιοκτήτης της ο Τζεφ Μπέζος.

Ήταν από τα πρώτα συστήματα που εφάρμοσαν σύστημα εισηγήσεων μέσω της συνεργατικής συμπεριφοράς των χρηστών του. Το αρχικό όνομα της εταιρείας ήταν Catabra.com αλλά αργότερα άλλαξε σε amazon επειδή ακουγόταν σαν την αγγλική λέξη “cadaver” η οποία στην ελληνική γλώσσα μεταφράζεται ως πτώμα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ