Webex: Καταγγελία – Το πρωί η τηλεκπαίδευση στα ιδιωτικά δημοτικά, το απόγευμα στα δημόσια

Μοιραστείτε το:

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, που ζητά να πάρει θέση η υπουργός Παιδείας. Η ΟΙΕΛΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι παρά την απόφαση του υπουργείου που προβλέπει την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα δημοτικά σχολεία τις ώρες 14:00-17:00, τα ιδιωτικά σχολεία πράττουν κατά το δοκούν.

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων θα κάνουν τηλεκπαίδευση κατά τις πρωινές ώρες, σε αντίθεση με όλα τα δημόσια σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για ανοχή του υπουργείου Παιδείας και ζητά την κατά το Σύνταγμα εφαρμογή της ισονομίας ανάμεσα σε όλα τα παιδιά.

Ακολουθεί η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ:

«Με την ανοχή του (ανύπαρκτου) Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δεν θα εφαρμόσουν την υπ. αριθμ. 155689/ΓΔ4/14-11-2020 Υ.Α. που προβλέπει, μεταξύ άλλων, διδακτική ώρα 30 λεπτών και πρόγραμμα από τις 2 έως τις 5 για τα δημοτικά και 2 έως 4:20 για τα νηπιαγωγεία (σημαντικό να τονιστεί ότι η ΟΙΕΛΕ έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο) και θα διεξάγουν την τηλεκπαίδευση πρωινές ώρες.

Μάλιστα κάποια αυθαιρετούν προκλητικά, ορίζοντας τη διδακτική ώρα στα 40 (!) λεπτά και επιβάλλοντας σε μικρά παιδιά τη βαρβαρότητα της προσκόλλησης σε μια οθόνη επί 6 ώρες!

Με λίγα λόγια, τα ιδιωτικά σχολεία εφαρμόζουν πρόγραμμα τελείως διαφορετικό από το προβλεπόμενο από την Υπουργό Παιδείας χωρίς να:

έχουν ενημερώσει, ως οφείλουν, τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

έχουν προχωρήσει σε συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, όπως προβλέπει η Υ.Α.

έχουν πάρει οποιαδήποτε άδεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (εκτός κι αν αυτή έχει δοθεί εν κρυπτώ και παράνομα)

Είμαστε, πλέον, βέβαιοι ότι η Υπουργός Παιδείας υλοποιεί όσα ανέφερε προς εμάς στη συνάντηση της 23/12/2019, ότι δηλ. για την ίδια και για την κυβέρνηση «άλλο πράγμα τα ιδιωτικά σχολεία, άλλο τα δημόσια».

Φαίνεται ότι για την κ. Κεραμέως το 94% των μαθητών είναι πληβείοι, υποχρεωμένοι να τηρούν ένα αντιεπιστημονικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ότι η συγκυρία της πανδημίας είναι ιδανική, ώστε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση να διαφημίσει εμμέσως στην κοινωνία τα ιδιωτικά σχολεία μέσω της εξαθλίωσης των δημόσιων.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιστολή με την οποία ζητά την κατά το Σύνταγμα εφαρμογή της ισονομίας ανάμεσα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης. Οι πολίτες δεν ανέχονται πλέον τη γιγάντωση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την άναρχη, επί των ημερών Κεραμέως, λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων ως κράτος εν κράτει».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ