Webex: Αιφνίδια αλλαγή ηλεκτρονικών διευθύνσεων στο παρά πέντε των μαθημάτων [vid]

Μοιραστείτε το:

Με ενημέρωση που έστειλε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 στα email των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, τους ζητά να αλλάξουν τη διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής τάξης στο Webex.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της διεξαγωγής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τον πάροχο της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υλοποίησε μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα αναβάθμιση του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετικό ενημερωτικό μήνυμα σήμερα στο email τους και παρακαλούνται για τη σχετική άμεση ενημέρωση των μαθητών τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρακολουθεί καθημερινά την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ανταποκρίνεται άμεσα, με συνεχείς αναβαθμίσεις και στόχο την εύρυθμη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.

O εκπαιδευτικός μπορεί να πληροφορηθεί τη νέα διεύθυνση της προσωπικής αίθουσας τηλεδιάσκεψης με σύνδεση του στην πύλη εισόδου της υπηρεσίας στο https://webex.sch.gr.

Προβλήματα παρά τους νέους συνδέσμους (url)

Σήμερα, πάντως, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και παρά την αποστολή νέων συνδέσμων της ηλεκτρονικής τάξης στο Webex, είναι πολλές οι καταγγελίες εκπαιδευτικών από διαφορετικές περιοχές της χώρας, που δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Υπενθυμίζεται πως και η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Webex, καθώς «έπεσε» η πλατφόρμα της εταιρίας.

Υπ. Παιδείας προς εκπαιδευτικούς: Μην κάνετε υπερχρήση

Μετά τα πολλά προβλήματα που είχαν εντοπιστεί τις πρώτες ημέρες, η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, μάλιστα, είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία, μεταξύ άλλων, καλούσε τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν υπερχρήση του συστήματος.

Όπως επεσήμανε αναλυτικά:

– Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

– Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

– Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ