Βριλήσσια τροχαίο: Κυκλοφοριακό χάος στην λεωφόρο Πεντέλης

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσυκλέτα είχαμε πριν από λίγο στην κάθοδο της λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια στο ύψος της οδού Ολύμπου. Το ατύχημα προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές από αυτοκίνητα στο σημείο του ατυχήματος και δεκάδες οδηγοί να παραμένουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους.

Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οδηγοί των οχημάτων που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση είναι ελαφρώς τραυματισμένοι, με ασθενοφόρο να σπεύδει στο σημείο, ώστε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Περισσότερα σε λίγο…

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Σύμφωνα με οδηγίες της Αστυνομίας, αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86545 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*