Τουρκικές Προκλήσεις: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει Καραμπάχ» γράφει Τουρκική εφημερίδα – Δείτε που είναι σήμερα το Oruc Reis

Μοιραστείτε το:

Τουρκικές Προκλήσεις:  Στην ηλεκτρονική της μορφή το δημοσίευμα αναφέρει πως η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα», αναδημοσιεύοντας άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτημα στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Θράκης, που να θυμίζει Ναγκόρνο – Καραμπάχ, Αρτσάχ σύμφωνα με τους Αρμένιους.

Turkish President Tayyip Erdogan reviews the honour guard upon his arrival at the parliament in Ankara, Turkey, October 1, 2020. Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.

Δείτε live την πορεία του Oruc Reis

«Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Θράκης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, με βάση την κλιμάκωση των οκτώ σταδίων της γενοκτονίας, είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποίησε η Τουρκία εδώ και δεκαετίες για να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία στην απομακρυσμένη ελληνική περιοχή» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας την αναφορά του Έλληνα αναλυτή πως: «Η οδυνηρή συνθηκολόγηση, την οποία αναγκάστηκε να υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, είναι τώρα ένα οδυνηρό ιστορικό προηγούμενο».

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις

Σημειώνεται πως τη λύπη της για τις χθεσινές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια εξέφρασε και η ΕΕ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις σημερινές ενέργειες σχετικά με το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων και για δηλώσεις που αντιβαίνουν στις αρχές του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις «θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσπιστία και ένταση στην περιοχή και θα πρέπει να αντιστραφούν επειγόντως».

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι «ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη συνεργατικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ όλων των εταίρων της περιοχής, διμερώς και πολυμερώς, είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ».

Βέμπερ: Να υπάρξουν συνέπειες για την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

Την έντονη αποδοκιμασία του για την επίσκεψη του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Βαρώσια εκφράζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. έντονη αποδοκιμασία του για την επίσκεψη του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Βαρώσια εκφράζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όπως σημειώνει, ότι η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για επίλυση των συγκρούσεων, προσθέτοντας μάλιστα ότι προσπαθεί να «κόψει στη μέση ένα κράτος – μέλος της ΕΕ». «Με την επίσκεψή Ερντογάν στα Βαρώσια, η Τουρκία έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για επίλυση των συγκρούσεων. Ακόμα χειρότερα: Ο Ερντογάν προσπαθεί να κόψει στη μέση ένα κράτος – μέλος της ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα πρέπει να έχει συνέπειες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ