Πρόστιμο Γιατροί : Επειδή έφυγαν με το ίδιο όχημα, από εφημερία

Μοιραστείτε το:

Την αυστηρότητα στην εφαρμογή των μέτρων εξάντλησαν αστυνομικοί σε τρεις εργαζόμενους ψυχιατρικού νοσοκομείου. Οι γιατροί επέστρεφαν μετά από εφημερία με το ίδιο αυτοκίνητο, σύμφωνα με καταγγελία των Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Τρεις υγειονομικοί (2 γιατροί κι ένας ψυχολόγος), εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, επιστρέφοντας από εφημερία, έτυχαν θερμής υποδοχής από την ελληνική αστυνομία με 300 ευρώ πρόστιμο στον καθένα. Ο λόγος ήταν ότι επέστρεφαν με το ίδιο αυτοκίνητο» αναφέρει σε ανάρτηση της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) παραθέτοντας και σχετικό ντοκουμέντο από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Το γεγονός ότι οι υγειονομικοί πλέον εργάζονται σε ασφυκτικούς ρυθμούς και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, δεν άφησε κανένα περιθώριο κατανόησης λόγω κούρασης να χρησιμοποιήσουν το ίδιο μεταφορικό όχημα. Είναι γεγονός ότι η περίοδος του «βγαίνουμε στο μπαλκόνι και τους χειροκροτούμε» έχει προ πολλού παρέλθει.

Το Δρομοκαϊτειο παρά το γεγονός ότι  «είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του Συστήματος Δημόσιας Ψυχικής Υγείας» αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ανεπάρκεια του προσωπικού αφού έχει μείνει πολύ λιγότερος από τον μισό αριθμό υπαλλήλων από το σύνολο των οργανικών θέσεων.

Την πρώτη περίοδο της πανδημίας θέμα είχε δημιουργηθεί και με τις καθαρίστριες του νοσοκομείου των οποίων οι συμβάσεις έληγαν. Σε μία κίνηση συμβολισμού και διαμαρτυρίας είχαν κάψει τις ποδιές τους. Όπως είχε επισημάνει η ΠΟΕΔΗΝ οι καθαρίστριες -οι οποίες καθαρίζουν τους χώρους του νοσοκομείου και τις τις κλινικές χωρίς μέτρα προστασίας- αλλά και οι τραπεζοκόμοι και οι φύλακες του νοσοκομείου συμμετέχουν στο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ ήδη το Δρομοκαΐτειο αντιμετωπίζει αρκετά κρούσματα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ