Πέτσας Πολυτεχνείο: Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιόρταζε θα ήταν ο κορονοϊός [vid]

Μοιραστείτε το:

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την πορεία της μάχης με τον κορονοϊό στη χώρα μας, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε, παράλληλα, αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου πως σε μία πορεία σήμερα ο μόνος που θα γιόρταζε θα ήταν ο κορονοϊός.

«Η αναστολή (της λειτουργίας των σχολείων) δεν βασίστηκε στο επιδημιολογικό φορτίο των σχολικών μονάδων το οποίο εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν είναι η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον αλλά η έντονη κινητικότητα που προκαλείται από γονείς, γιαγιάδες και παππούδες που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Σε αυτή τη διαπίστωση βασίστηκε και η εισήγηση της επιτροπής των επιδημιολόγων. Αιτία της απόφασης είναι η κινητικότητα μέρους του πληθυσμού και στόχος ο περιορισμός της», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

«Με τη βοήθεια της επιστήμης είμαστε κοντά στο εμβόλιο, το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να δούμε μέσα από την καταχνιά της πανδημίας την κορυφή του βουνού στο οποίο ανεβαίνουμε τόσους μήνες. Ας μην χαλαρώσουμε για να μην κυλίσουμε πίσω. Η χώρα μας εξασφάλισε 25 εκατ. δόσεις και προχωρά στο σχεδιασμό εντάσσοντας στις πρώτες φάσεις το υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες.

Αύριο στις 14:00 στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις ανάπτυξης των εμβολίων COVID19 και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας όπως όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα προμηθευτεί μέσω κοινού μηχανισμού τα εμβόλια. Θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί το σχέδιο του εμβολιασμού του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το Πολυτεχνείο σημείωσε: «Στις δύσκολες αυτές ώρες είναι αυτονόητο πως πρέπει να τιμήσουμε την αυριανή επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου με έναν διαφορετικό τρόπο. Όπως διαφορετικά γιορτάσαμε το Πάσχα και όπως διαφορετικά – χωρίς παρελάσεις – τιμήσαμε την 25η Μαρτίου και της 28η Οκτωβρίου. (…) Συγκεντρώσεις και πορείες την ώρα που ισχύει γενικό λοκντάουν δεν επιτρέπονται. Θα έδιναν το λάθος μήνυμα και θα προκαλούσαν ρήγμα στην ομοψυχία που είναι απαραίτητη για να τηρηθούν τα μέτρα ώστε να βγούμε από το λοκντάουν όπως έχει προγραμματιστεί. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί τους πολίτες για απήθεια στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. (…) Σε μία πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορoνοϊός».

«Το θέμα αυτό έχει να κάνει με την προσπάθεια που έγινε από ορισμένους να πουν ότι αυτή η διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος είναι αντισυνταγματική. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αντισυνταγματική. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο επίσης ότι ο εχθρός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι οι συναθροίσεις που τρέφουν τον κορoνοϊό. Για αυτό λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα. Να περιορίσουμε τη διασπορά», συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ