Νίκη Κεραμέως: 700.000 συμμετέχοντες στην τηλεκπαίδευση [vid]

Μοιραστείτε το:

Διευκρινίσεις για την τηλεκπαίδευση έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση ως τεράστια τεχνολογική πρόκληση, επισήμανε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης». Παραδέχθηκε ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία «όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Η υπουργός Παιδείας – που έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες για την τηλεκπαίδευση και τα ωράρια μαθημάτων- υποστήριξε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν 40.000 τμήματα σχολείων, με 700.000 συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε ερώτηση για ζητήματα ανεπάρκειας εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση. Για την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων, η κα Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.

Επεσήμανε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Τηλεκπαίδευση: Όλες οι λεπτομέρειες

Κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης για προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, αποφασίστηκε και η ένταξή τους στο καθεστώς τηλεκπαίδευσης, με τους μικρούς μαθητές να ξεκινούν την Τετάρτη 18/11. Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη δημιουργία ενός χρήσιμου οδηγού 12 ερωτο-απαντήσεων, με σκοπό να…”ξεδιαλύνουν” λίγο το τοπίο, αλλά και να βοηθήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς. Άλλωστε, η τηλεκπαίδευση πρόκειται για κάτι νέο στην ελληνική πραγματικότητα της εκπαίδευσης, με αρκετά παιδιά και γονείς να δυσκολεύονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε αναλυτικά: 12 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ