Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Κυριακή 15/11/2020

Μοιραστείτε το:

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74205, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

4648 (6.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19081 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

392 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 121 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 376 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 71 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1106 θανάτους συνολικά στη χώρα. 451 (40.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πάτρα: Συλλήψεις και πρόστιμα για συγκέντρωση 36 ατόμων σε σπίτι

Σε τέσσερις προσαγωγές, στην επιβολή προστίμων και στον σχηματισμό μίας δικογραφίας για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Αχαΐας, μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ σε σπίτι, όπου διεξαγόταν εκδήλωση, σχετική με προεόρτια γάμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια του ελέγχου, στην εκδήλωση συμμετείχαν τουλάχιστον 36 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα απαγόρευσης σχετικά με την διασπορά του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τοπικό τμήμα τέσσερα άτομα, ενώ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου, ο οποίος κατηγορείται ως διοργανωτής της εκδήλωσης, για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών.

Παράλληλα, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για την διοργάνωση εκδήλωσης, καθώς και τέσσερα ακόμη πρόστιμα για στέρηση βεβαίωσης μετακίνησης.

Εισαγγελέας θα εποπτεύει στην Αχαΐα τα αστυνομικά μέτρα και τους έλεγχους

Εισαγγελέας θα εποπτεύει στην Αχαΐα τα αστυνομικά μέτρα και τους ελέγχους που θα γίνονται για την εφαρμογή της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από σήμερα έως και τις 9:00 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.

Στην δήλωση αυτή προχώρησε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο οποίος, καλεί τους πολίτες, «να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σεβασμό, ως προς την εφαρμογή της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας».

Σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, «η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορονοϊού και η Αστυνομία θα είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι «οι κυρώσεις που προβλέπονται για όσους παραβιάσουν τα ειδικά αυτά μέτρα είναι οι εξής :

•Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

•Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»

Συνολικά 2.153 παραβάσεις καταγράφηκαν το Σάββατο 14/11

Συνολικά 65.035 ελέγχους διενήργησαν το Σάββατο 14.11.2020 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) και κατέγραψαν 2.153 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 186.300€ και αναστολή λειτουργίας σε δύο (2) καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (64.775)

Α. Κυριότερες παραβάσεις

1. Μη αποστολή sms
2. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
3. Μη νόμιμη μετακίνηση μετά τις 21:00

Β . Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Ο ελεγκτικός μηχανισμός, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, εκπόνησε ενιαίο πρόγραμμα ελέγχων για την εβδομάδα 16-20.11.2020 με επίκεντρο τις γεωγραφικές περιοχές αλλά και τις κατηγορίες φορέων και οργανισμών, που οι τεχνικές ανάλυσης δεδομένων αναδεικνύουν ως κύριες εστίες διασποράς του SARS COV-2 και διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ