Πάρτυ Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι διοργανωτές – Επιβλήθηκαν πρόστιμα

Μοιραστείτε το:

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο αλλοδαποί φοιτητές που διοργάνωσαν πάρτυ σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων. Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας της δημόσιας υγείας και διατάραξη κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που ήρθαν στην Ελλάδα με το πρόγραμμα Erasmus, διασκέδαζαν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Κάποιοι από αυτούς χόρευαν στα δωμάτια, ενώ άλλοι έπιναν το ποτό τους στο μπαλκόνι. Η δυνατή μουσική, τα γέλια και οι φωνές ανάγκασαν τους γείτονες να ειδοποιήσουν το 100. Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στην οδό Βελισσαρίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να διερευνήσουν την καταγγελία των περιοίκων, «έπεσαν» πάνω σε πάρτι με περίπου είκοσι καλεσμένους.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γάλλοι ή Ισπανοί. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο νεαρών ενοίκων του διαμερίσματος, που φέρονται να είναι και οι διοργανωτές του πάρτι. Έκαστος έλαβε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στους 15 προσκεκλημένους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, για παράβαση του περιορισμού κυκλοφορίας και ξεχωριστό πρόστιμο σε εκείνους που δεν φορούσαν μάσκα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι φοιτητές που συμμετείχαν στο πάρτυ λένε ότι δεν είχαν ιδέα για την νομοθεσία στην Ελλάδα, ότι κάνουν συχνά πάρτυ και ότι δεν ήξεραν ότι ο καθένας σπίτι του δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Το γραφείο erasmus μάλιστα τους είχε στείλει mail με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ από την χώρα αλλά οι φοιτητές, τα είχαν αγνοήσει.

Oι κάτοικοι της πολυκατοικίας λένε ότι έχουν ξαναγίνει πάρτυ, αλλά επειδή τώρα επειδή διακυβεύεται η δημόσια υγεία δεν μπορούσαν να μην το καταγγείλουν.

Πρόστιμα και στην Κρήτη

Μέσα σε 24 ώρες διενεργήθηκαν στην Κρήτη 1.553 έλεγχοι και τα πρόστιμα που έπεσαν ήταν συνολικά 157.Αναλυτικά για μη τήρηση της μάσκας είχαμε 63 πρόστιμα. 12 στα Χανιά σε πεζούς, 11 στο Ρέθυμνο, τα 10 σε πεζούς κι ένα πρόστιμο σε υπάλληλο καταστήματος που νόμιμα ήταν ανοικτό, 31 στο Ηράκλειο, όλα βεβαιωμένα σε πεζούς, 8 στο Λασίθι σε πεζούς κι ένα στο ΒΟΑΚ, σε επιβάτη αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στα Χανιά υπήρξε και ένα πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα που παράνομα ήταν ανοικτό. Σε ότι αφορά τις μη νόμιμες μετακινήσεις ή τη μη χρήση SMS ή επίδειξης άδειας κυκλοφορίας, στα Χανιά είχαμε 11 βεβαιώσεις παραβάσεων, στο Ρέθυμνο 6, στο Ηράκλειο 66, στο Λασίθι 6 και στο ΒΟΑΚ 4.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ