Γαλλία κορονοϊός: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο

Μοιραστείτε το:

Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον κορονοϊό, και κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον αυστηρά μέτρα. Σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε πως ο δείκτης R της αναπαραγωγής των μολύνσεων είναι πλέον κάτω του 1.

«Η πίεση στο νοσοκομειακό μας σύστημα έχει αυξηθεί κολοσσιαία», είπε ο Καστέξ, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 στη χώρα είναι σήμερα υψηλότερος από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση του lockdown για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις ερχόμενες μέρες. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ίσως υπάρξει αποκλιμάκωση των απαγορεύσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ανέφερε

«Θα ήταν ανεύθυνο να χαλαρώσουμε τώρα το lockdown. Τα κέρδη (που βλέπουμε) είναι εύθραυστα», πρόσθεσε ο ίδιος. Παράλληλα σημείωσε πως αν διατηρηθεί η επιβράδυνση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων, η χώρα θα ξεπεράσει την κορυφή του δεύτερου κύματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα αν η εξάπλωση των λοιμώξεων επιταχυνθεί και πάλι.

Τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία εξαιτίας της νόσου. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 35.879 κρούσματα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1,86 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τη Ρωσία και κάνοντας τη Γαλλία την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία.

ΠΟΥ: Εμείς μπορεί να έχουμε κουραστεί, ο κορονοϊός όχι

«Οι πολίτες ενδέχεται να έχουν κουραστεί από τον κορονοϊό, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμρπεγέσους, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). «Μπορεί εμείς να έχουμε κουραστεί από την covid-19, αλλά αυτή δεν έχει κουραστεί με εμάς. Οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται, αλλά ο ιός δεν έχει αλλάξει σημαντικά ούτε οι τρόποι περιορισμού του» πρόσθεσε ο Τέντρος, μιλώντας στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι.

Ο κορονοϊός σαρώνει την Ευρώπη

Η Ισπανία ξεπέρασε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 το όριο των 40.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Η χώρα κατέγραψε 311 νέους θανάτους, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται πλέον σε 40.105 από την αρχή της πανδημίας.

Εντούτοις, οι ισπανικές αρχές εκτιμούν ότι η επιδημία εισέρχεται σε μια φάση «σταθεροποίησης». «Εδώ και ημέρες, η αθροιστική επίπτωση των 14 ημερών έχει σταθεροποιηθεί» γύρω στα 525 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, εξήγησε ο Φερνάνδο Σιμόν, διευθυντής του κέντρου εκτάκτων υγειονομικών αναγκών του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για μία τάση που παρατηρείται από τις αρχές Νοεμβρίου, αφού καταγράφηκε «η κορύφωση της διασποράς» στα τέλη Οκτωβρίου, αποτυπώνοντας τον «αντίκτυπο», σύμφωνα με τον ίδιο, των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στην Ισπανία.

Πάνω από 35.000 νέες μολύνσεις στη Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως επιβεβαίωσαν το προηγούμενο 24ωρο 35.879 επιπλέον περιπτώσεις μόλυνσης της Covid-19, σε μια αισθητή αύξηση από τα 22.180 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

Ωστόσο, το επίπεδο αυτό παραμένει χαμηλότερο από το υψηλό των 86.852 μολύνσεων που ανέφεραν οι αρχές το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και τα μεγάλα ποσοστά της προηγούμενης εβδομάδας των άνω 58.000 και 60.000 μολύνσεων.

Η Γαλλία επίσης ανακοίνωσε 328 νέους θανάτους, σε σύγκριση με τους 1.220 που ανακοινώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου, αριθμός που αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως περιελάμβανε 754 θανάτους που καταγράφονταν επί αρκετές ημέρες σε γηροκομεία. Η Γαλλία έσπασε το φράγμα των 40.000 νεκρών πριν από μία εβδομάδα και η Βρετανία εκείνο των 50.000 νεκρών σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ