Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ήττα από τον Μπάιντεν [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές, την οποία ακόμη δεν έχει παραδεχθεί. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με την Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκαν το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, σήμερα Τετάρτη (11/11)  για να τιμήσουν την Ημέρα των Βετεράνων.

Ο Τραμπ μετά την ήττα από τον Τζο Μπάιντεν δεν έχει προχωρήσει σε δημόσια δήλωση, αλλά αρκείται σε θυμωμένα tweets, με τα οποία αμφισβητεί το αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για νοθεία στις εκλογές.

Μάλιστα, αν και το επίσημο πρόγραμμά του στερείται δημόσιων εκδηλώσεων, ο Τραμπ έχει κάνει αρκετές κινήσεις, απολύοντας τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ και εγκαθιστώντας έμπιστα σε αυτόν πρόσωπα σε κορυφαίες θέσεις.

Παράλληλα, η αντίσταση του Τραμπ να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα έχει καθυστερήσει τη διαδικασία μετάβασης, καθώς ο επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών, διορισμένος από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, καθυστέρησε να πιστοποιήσει τον Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών.

Μπάιντεν: Είναι ντροπή να μην αναγνωρίζει την ήττα του ο Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν των ΗΠΑ δήλωσε (10/11) πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, μετά την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι “η Αμερική επέστρεψε”.

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Ντέλαγουέαρ για το Obamacare, αποκάλεσε «ντροπή» την άρνηση Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό δεν θα βοηθήσει την προεδρική παράδοση. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα παραδεχθούν την νίκη του.

Η στάση Τραμπ δεν αλλάζει την δυναμική των πραγμάτων

Ο Τζο Μπάιντεν ωστόσο εκτίμησε πως η άρνηση Τραμπ δεν αλλάζει την δυναμική των πραγμάτων, μετά τη νίκη του στις εκλογές. Όπως είπε, η εντολή του προέδρου στις υπηρεσίες της χώρας να εμποδίσουν τη μετάβαση δεν θα έχει «σοβαρές συνέπειες», ωστόσο πρόσθεσε πως τα ομοσπονδιακά κονδύλια που θα λάβει μετά τη νίκη του αναγνωρίζονται από την γενική διοίκηση και θα ήταν χρήσιμα.

Σύμφωνα με το CNN, αυτά τα χρήματα, που προβλέπονται για την ομάδα του νικητή των εκλογών μέχρι την εγκαθίδρυσή του στον Λευκό Οίκο υπολογίζονται σε 10 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

O Πομπέο α λά Τραμπ – Αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν

Ο Μάικ Πομπέο αρνήθηκε σήμερα να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να υπόσχεται μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Εξωτερικών – ένα βασικό υπουργείο για την εθνική ασφάλεια – για τη διευκόλυνση της μετάβασης με τα επιτελεία του εκλεγμένου προέδρου, ο Πομπέο απάντησε: «Θα υπάρξει ομαλή μετάβαση προς μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ».

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

«Ο κόσμος πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι η μετάβαση που χρειάζεται ώστε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να λειτουργεί εύρυθμα σήμερα και εύρυθμα με τον πρόεδρο που θα είναι στην εξουσία στις 20 Ιανουαρίου το απόγευμα θα είναι μια επιτυχής μετάβαση», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Αυτό το υπουργείο επενδύει πλήρως για να διασφαλίσει ότι οι εκλογές σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ασφαλείς, ελεύθερες και δίκαιες, και τα μέλη των υπηρεσιών μου θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να εγγυηθούν ότι αυτό συμβαίνει», επέμεινε, κρίνοντας «γελοίο» να ερωτηθεί για τους κινδύνους που ελλοχεύει η στάση του Ντόναλντ Τραμπ στο εκλογικό αποτέλεσμα και αν αυτή υπονομεύει αυτές τις προσπάθειες.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ