Λονδίνο συναγερμός: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε αστυνομικό τμήμα [vid]

Μοιραστείτε το:

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στο Λονδίνο, καθώς ένα αυτοκίνητο φέρεται να έπεσε πάνω στο κτίριο που στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα του Έντμοντον. Οι πρώτες πληροφορίες από βρετανικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ένας άνδρας οδήγησε με το αυτοκίνητο προς το αστυνομικό τμήμα, με τα βίντεο από το σημείο να δείχνουν την περιοχή αποκλεισμένη.

Η Daily Mail μεταδίδει πως ο άνδρας έχει ήδη συλληφθεί, ενώ η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «παρακολουθεί ένα περιστατικό στο Έντμοτον», χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή κάποιου είδους εσκεμμένη ενέργεια. Το αστυνομικό τμήμα έχει εκκενωθεί.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αναφέρει ότι πράγματι ένας άνδρας έχει συλληφθεί, ενώ το αυτοκίνητο παραμένει στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη, μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία και την Αυστρία, καθώς υπάρχει φόβος να κλιμακωθούν οι φονικές επιδρομές από ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές ή και «μοναχικούς λύκους» ορκισμένους στην τζιχάντ, ίσως και σε χώρες όπου δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους. Οι Αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και ακραίας επιφυλακής και έχουν ενεργοποιήσει τα πληροφοριακά τους δίκτυα για να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις τζιχαντιστών. Παράλληλα, διατηρούν 24ωρη επικοινωνία μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη έχουν ως δράστες αυτόνομους ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές. Από την ανάλυση του τρόπου ζωής και την κοινωνική συμπεριφορά τους ως την εκδήλωση της επίθεσης, φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα που έχουν αυτονομηθεί και έχουν απομονωθεί.  Επιπλέον, οι επιθέσεις τους έχουν συνήθως στόχους ήπιας δυναμικής. Σε Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία και  Γαλλία είχε καταγραφεί η επιστροφή μαχητών του ISIS της τάξης του 20%-30%, στην Ολλανδία και στην Ισπανία είχε γυρίσει πίσω το 18% των τζιχαντιστών με καθοριστικό ρόλο στις σφαγές του «Χαλιφάτου» στη Γερμανία και στη Βρετανία ήταν της τάξης του 33%-45%.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ