Pfizer: «Πιθανό ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό μέχρι τα Χριστούγεννα» – Διστακτικός ο Μπόρις Τζόνσον

Μοιραστείτε το:

«Τρέφω ελπίδες, δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια εμβόλια έως τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής ενημέρωσης. ‘

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ωστόσο είναι πολύ νωρίς να βασιστεί σε ένα εμβόλιο, ως λύση στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Πρέπει να τονίσω ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ νωρίς και μιλάμε πολύ καιρό για το μακρινό σάλπισμα ενός επιστημονικού ιππικού που καταφθάνει από την άκρη του λόφου», επισήμανε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Pfizer ότι το πειραματικό εμβόλιό της είναι άνω του 90% αποτελεσματικό.

«Μπορώ να σας πω ότι σήμερα, αυτό το σάλπισμα είναι δυνατότερο, όμως βρίσκεται ακόμη μακριά. Σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά τα νέα, ως μια λύση», υπογράμμισε.

Το σκεύασμα της Pfizer/Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%»

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Κορονοϊός εμβόλιο: Ισότιμη πρόσβαση της Ελλάδας σε ό,τι αγοράζει η ΕΕ

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο θα πατάμε γκάζι-φρένο και όσο πιο πιστά εφαρμόζουμε τα μέτρα τόσο δεν θα χρειαζόμαστε περιορισμούς είπε στη διάρκεια των σημερινών του ανακοινώσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που αγοράζει η ΕΕ. Εκπονούμε ένα σχέδιο εμβολιασμού, θα γίνουν και κέντρα μαζικού εμβολιασμού και πρέπει να πείσουμε ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή» τόνισε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ