Ευαγγελισμός stop: Ορθοπεδική, Νευροχειρουργική εκτός εφημερίας λόγω κρουσμάτων

Μοιραστείτε το:

Μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορονοϊού η σημερινή εφημερία στον Ευαγγελισμό τέθηκε εκτός. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε κρούσμα σε ασθενή η οποία νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική κλινική και η άμεση ενεργοποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, οδήγησε σε τουλάχιστον αλλά 10 κρούσματα σε εργαζόμενους και περίπου άλλα 10 σε ασθενείς.

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης και των ελέγχων για κορονοϊό περιλαμβάνουν τη Γναθοχειρουργική κλινική  και στην Πλαστική Χειρουργική, οι οποίες συστεγάζονται λόγω συγχωνεύσεων με την Ορθοπεδική και την Νευροχειρουργική κλινική.

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός αν και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού από την αρχή της επιδημίας, έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά κορονοϊού και έχει νοσηλεύσει εκατοντάδες ασθενείς, έχει καταγράψει μικρό αριθμό θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του. Το αποτέλεσμα αυτό όπως αναφέρουν όλοι οι αρμόδιοι, η διοίκηση αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οφείλεται στην τήρηση όλων των πρωτοκόλλων και των μέτρων ατομικής προστασίας.

Θυμίζουμε όμως ότι στο παρελθόν χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα  συνολικά 96 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς, όπως είχε μετέδωσε η ΕΡΤ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είχε έρθει σε επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από κορονοϊό.

Γιατροί νοσοκομείου Σερρών: Θα ουρλιάζουμε «σαν λύκοι»

Την ίδια στιγμή η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών (ΕΝΙΝΣ), περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο της χτυπημένης από τον κορονοϊό περιοχής. Σύμφωνα με όσο αναφέρει η ΕΝΙΝΣ, για 70 ασθενείς με Covid-19 στο Νοσοκομείο Σερρών υπάρχουν μόλις 3 γιατροί. «Τρεις γιατροί που πρέπει να τρέχουν από πτέρυγα σε πτέρυγα και από όροφο σε όροφο!»

Οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνουν πάντως πως για ακόμη μια φορά «θα δουλέψουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσες ώρες χρειαστεί σε αυτήν τη μάχη, αλλά θα ουρλιάζουμε «σαν λύκοι» για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Σερρών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ιατρών «η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε 24ωρο» με περισσότερους από 70 ασθενείς με covid-19 να νοσηλεύονται σε 6 πτέρυγες του Νοσοκομείου και μόνο τρεις γιατρούς που εφημερεύουν να έχουν επωμιστεί το βάρος «να εξετάσουν και να παρακολουθούν όλους αυτούς τους ασθενείς».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ