Αγία Βαρβάρα φόνος: Παραδόθηκε και ο τρίτος ανήλικος κατηγορούμενος [vid]

Μοιραστείτε το:

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παραδόθηκε στην αστυνομία και ο τρίτος ανήλικος που φέρεται ως συνεργός της 15χρονης, που κατηγορείται για την δολοφονία της μητέρας της. Ο 16χρονος μεταφέρεται στην Ασφάλεια Αττικής και στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής που εξιχνίασε την υπόθεση, όπου και θα εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί, θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, την Παρασκευή, εντός του διαμερίσματος που διέμενε. Για την υπόθεση ήδη κρατούνται η κόρη της και ένας 17χρονος φίλος της. Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ η 15χρονη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Η 15χρονη και ο 17χρονος οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια το απόγευμα της Δευτέρας, 09.11.2020, φορώντας ειδικές στολές προστασίας από τον κορονοϊό. Στην είσοδο του ανακριτικού γραφείου βρισκόταν η μητέρα του 17χρονου. Μόλις αντίκρισε το γιο της ξέσπασε σε κλάματα, εκλιπαρώντας τους αστυνομικούς να την αφήσουν να πλησιάσει. Και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Δικηγόρος 15χρονης: Παραδέχεται συμμετοχή, όχι αυτουργία

Για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα ο δικηγόρος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, μίλησε στην εκπομπή Live News, κάνοντας λόγο για ένα σπάνιο έγκλημα με μεθοδικότητα και σκληρότητα. Ξεκαθάρισε ότι η υπεράσπιση δεν είναι πάντα “η προσπάθεια ενός δικηγόρου να απαλλάξει τον εντολέα του” και πως προσελήφθη από μια θεία της κοπέλας που και η ίδια φέρει βαρέως την απώλεια της 50χρονης.

“Το μόνο μου χρέος δεν είναι η ποινική της μεταχείριση. Το πως θα αποδώσουμε πίσω στο κοινωνικό σύνολο ένα 15χρονο παιδί που τα σκοτάδια του, τυχόν ψυχικές διαταραχές, τα βάθη της ψυχής του ακόμα τα ερευνά και η αστυνομία και εγώ. Θα ζητήσω ψυχιατρική εκτίμηση. Ελέγχονται οι ισχυρισμοί της. Παραδέχεται συμμετοχή, όχι αυτουργία. Παραδέχεται παρουσία της στον χώρο, δεν επιβεβαιώνει παρουσία την ώρα του συμβάντος”.

“Ήταν μια κανονική οικογένεια, υπήρξε η απώλεια του πατέρα, μου περιέγραψε προβλήματα που είχε με τη μητέρα της που ήταν συνηθισμένα προβλήματα, δεν άκουσα κάτι ακραίο”, συνεχίζει ο Σπύρος Δημητρίου

“Όπου προβλέπει ο νόμος ισόβια κάθειρξη η ποινή είναι μέχρι οκτώ χρόνια και μέσα σε ειδικό σωφρονιστικό ίδρυμα” διευκρινίζει.

Είχαν προσπαθήσει να την δολοφονήσουν 3 φορές

Οι λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ. Όπως προέκυψε οι δύο ανήλικοı είχαν προσπαθήσει δύο φορές να δολοφονήσουν την άτυχη γυναίκα πριν τελικά να την σκοτώσουν με μαχαίρι το βράδυ της Παρασκευής.

Περίπου μία εβδομάδα πριν την δολοφονία της μητέρας της, η 15χρονη που μελετούσε καιρό πως να την σκοτώσει, μαζί με τον σύντροφό της, αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν ρίχνοντάς της χάπια, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Στη συνέχεια το ζευγάρι των ανηλίκων σκέφτηκαν να προμηθευτούν δηλητήριο για την σκοτώσουν, όμως δεν το κατάφεραν ούτε μέσω διαδικτύου ούτε μέσω απευθείας πώλησης από κατάστημα, εξαιτίας των στοιχείων που ζητούσαν οι εταιρείες για να το προμηθεύσουν.

Τελικά, αποφάσισαν πως ο πιο πρόσφορος τρόπος θα ήταν να γίνει απευθείας η δολοφονία της με την στρατολόγηση ενός δολοφόνου και για τον σκοπό αυτό απευθύνθηκε ο 17χρονος Ρουμάνος σε έναν 16χρονο Έλληνα φίλο του που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παράνομη οπλοκατοχή και τον έπεισαν πως αν την σκότωνε θα του έδιναν ένα καλό μερτικό από τα χρήματα που θα έβρισκαν.

Τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης 5 Νοεμβρίου η 15χρονη και ο 17χρονος έβαλαν τον 16χρονο στο σπίτι, ο 17χρονος ακινητοποίησε την 50χρονη ενώ κοιμόταν και ο 16χρονος την μαχαίρωσε. Η κοπέλα από την πλευρά της υποστήριξε ότι ήταν στο διπλανό δωμάτιο και δεν αντέδρασε καθόλου στη δολοφονία.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 17χρονος Ρουμάνος, εκείνος της κρατούσε τα χέρια και την έδεσε με ζώνες χειροπόδαρα και της έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο και ο 16χρονος φίλος του την μαχαίρωνε με ένα στιλέτο, στον λαιμό, στο σαγόνι και στην ωμοπλάτη. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή στο θύμα, περιέγραψε πως ήταν τόσες πολλές οι μαχαιριές που δέχτηκε η γυναίκα, που στο τέλος αδυνατούσε να της μετρήσεις, τις περιγράφει ως δεκάδες και σίγουρα περισσότερες από 30-40 μαχαιριές.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ