Κάμαλα Χάρις: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ [vids]

Μοιραστείτε το:

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κάμαλα Χάρις, δεσμεύθηκε να «στρωθεί στη δουλειά» χωρίς καθυστέρηση προκειμένου να αποκατασταθεί «η ψυχή της Αμερικής», στην πρώτη δήλωσή της μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

«Σε αυτές τις εκλογές επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή από εμένα. Ήταν η ψυχή της Αμερικής και η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας στρωθούμε στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.

Η στιγμή που η Χάρις μοιράζεται τα νέα της νίκης με τον Τζο Μπάιντεν

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην ιστορία της, η Αμερική θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο. Ο θρίαμβος της Χάρις, αποτελεί και μια νέα τεράστια επιτυχία στην γεμάτη επιτεύγματα καριέρα της, μια καριέρα υπόδειγμα για το πώς μια γυναίκα ξεπερνά τα εμπόδια και καταφέρνει να γίνει από δικαστικός του Σαν Φρανσίσκο, γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, η δεύτερη στην ιστορία μαύρη γυναίκα γερουσιαστής και τώρα η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το ότι είμαι εδώ απόψε αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης γενεών πριν από μένα», δήλωσε η Χάρις κατά την ομιλία αποδοχής της υποψηφιότητάς της τον Αύγουστο, αναφερόμενη σε άλλες γυναίκες που έγραψαν ιστορία στις ΗΠΑ νωρίτερα, όπως η Constance Baker Motley, η Fannie Lou Hamer και η Shirley Chisholm.

«Γυναίκες και άνδρες που πίστευαν τόσο έντονα στην υπόσχεση της ισότητας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους», είπε. Ο Χάρις παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ, ένα ιστορικά πανεπιστήμιο μαύρων στην Ουάσιγκτον. Οι σπουδές της εκεί διαμόρφωσαν βαθιά το πολιτικό της όραμα. «Δεν χρειάζεται να περιοριστείς από τις ιδέες άλλων για το τι σημαίνει να είσαι μαύρος», είπε στην Dana Bash του CNN στο “State of the Union” τον Σεπτέμβριο.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας για τον Λευκό Οίκο, η Καμάλα Χάρις δεν παρέλειπε να αναφέρει ότι οι άνθρωποι προσπάθησαν να την εμποδίσουν ή να την αμφισβητήσουν καθώς προσπαθούσε να ανοίξει δρόάνθρωποιμο στην πολιτική. «Δεν τους άκουσα. Και κανείς δεν τους άκουσε. Και κερδίσαμε», έλεγε.

Ως μαύρη και νοτιο-ασιάτισα σε μια συντριπτικά λευκή αρένα, η Χάρις στο ταξίδι της προς τον Λευκό Οίκο ήταν πρωτοπόρα. Και οι ψηφοφόροι το παρατήρησαν.
«Αισθάνομαι απλώς ότι τα μαύρα κορίτσια σαν κι εμένα μπορούν να διεκδικήσουν την προεδρία της τάξης τους, τα μαύρα κορίτσια σαν κι εμένα μπορούν να διεκδικήσουν μεγάλα πράγματα στη ζωή όπως έκανε εκείνη», δήλωσε η 14χρονη Παρίσι Μποντ στο CNN τον Αύγουστο.

Η Κατερίνα Σάντραχ, μια 11χρονη νοτιο-ασιάτισα Αμερικανή, δήλωσε στο CNN τον Αυγούστου του 2019 ότι η Χάρις ήταν το πρότυπο της. Βλέποντας την Χάρις ένα χρόνο αργότερα να διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ η Σάντραχ χαρακτήρισε τη στιγμή ως ένα πολύ μγάλο βήμα για τα κορίτσια και τις γυναίκες. «Είναι αυτή που μπόρεσε να αποδείξει ότι είναι πραγματικά δυνατό», είπε η Σάντραχ. «Μπορείς να δεις ένα είδος σύνδεσης, γιατί είμαστε δύο παρόμοιοι άνθρωποι. Και έτσι αν μπορεί εκείνη να τα καταφέρει, μπορώ και εγώ. Και μπορώ να ταυτιστώ μαζί της».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ