Καραντίνα πρόστιμο: Αυτά θα πληρώσουν όσοι σπάσουν την καραντίνα

Μοιραστείτε το:

Σε καθεστώς καθολικού lockdown επιστρέφει ολόκληρη η χώρα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020, καθώς επιβάλλεται γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Επιτρέπονται μόνο ορισμένες μετακινήσεις και για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Οι κανόνες που θα ισχύουν έχουν καθοριστεί και όσοι τους παραβαίνουν, κάνοντας άσκοπες μετακινήσεις, επιχειρώντας να βγουν εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Ειδικότερα:

  • Στα 150 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση και
  • 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας
  • Σε όποιον επιχειρήσει να βγει εκτός περιφερειακής ενότητας θα του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ και επιπλέον αφαίρεση πινακίδων ενώ δεν θα του επιτραπεί και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο – Μέρα νύχτα στους δρόμους η Αστυνομία

Το δεύτερο κύμα είναι εδώ και σαρώνει όλη την Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι μας και να τηρήσουμε τα μέτρα», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, πρόσθεσε: «Η Αστυνομία είναι και θα είναι μέρα νύχτα τους δρόμους για την εφαρμογή των μέτρων». Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην συναθροίζονται, λέγοντας ότι ο βασικός εχθρός μας είναι ο ιός και το βασικό του όπλο οι συναθροίσεις σε σπίτια, πλατείες, δρόμους κλπ.

Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρχουν αυστηροί και σαρωτικοί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που υπήρξαν στο παρελθόν. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα, τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, άρα το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο. Είναι μια ευκαιρία να γίνει μια πλατιά συζήτηση με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν ανοίξει η χώρα να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις γιορτές που μας ενώνουν».

Επίσης, o υπουργός ανέφερε ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας και ειδικά το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία εκεί που επιστρέφουν.

«Στο κόκκινο» οι κρατήσεις στην Αράχωβα

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα, οι νεκροί καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ, τα κρούσματα καλπάζουν και τα νοσοκομεία δέχονται ασφυκτική πίεση, ορισμένοι σκέφτονται… το τριήμερο! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως δεν είναι… Κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο, οπότε και αρχίζει το καθολικό lockdown, στην Αράχωβα και άλλους κοντινούς προορισμούς.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, είναι πολύς ο κόσμος που αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αράχωβα από σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και να επιστρέψει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, παρά το γενικό απαγορευτικό που θα είναι σε ισχύ, αφού προβλέπεται η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Είναι εντυπωσιακό ότι οι κρατήσεις αγγίζουν το 80%! Ωστόσο, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο OPEN TV πως όσοι φύγουν για τριήμερο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, θα αντιμετωπίσουν ζήτημα με την επιστροφή τους στα διόδια.

 

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ