Αμερικανικές εκλογές: Διευρύνεται το προβάδισμα Μπάιντεν στη Νεβάδα – «Σταματήστε την καταμέτρηση» λέει ο Τραμπ [LIVE]

Μοιραστείτε το:

Aν και οι κάλπες δεν έχουν αναδείξει ακόμη νικητή, η πλάστιγγα γέρνει καθαρά υπέρ του Τζο Μπάιντεν που κερδίζει την λαική ψήφο. Απομένει να εξασφαλίσει τους 270 εκλέκτορες. Μέχρι στιγμής του απομένουν 6 για την νίκη. Την ίδια ώρα ο Τραμπ αμφισβητεί το αποτέλεσμα και απειλεί με αγωγές και αιτήματα για ανακαταμέτρηση.

Μάλιστα χωρίς να προσφέρει καμία απόδειξη κατήγγειλε εκλογική νοθεία σε πολιτείες που ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να επικρατεί. Σε αυτές συγκαταλέγονται και το Μίσιγκαν – Ουισκόνσιν όπου επικράτησε ο Δημοκρατικός υποψήφιος. Ο Τραμπ θα κινηθεί, πάντως νομικά και για τη Νεβάδα, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και στην Τζόρτζια.

«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πρόσφατες πολιτείες που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι κέρδισε» έγραψε ο Τραμπ σε tweet. Την ίδια ώρα που ο Τραμπ συνεχίζει να απειλεί, το Twitter συνεχίζει να προειδοποιεί για τα τιτιβίσματα του. Συγκεκριμένα όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter “σταματήστε την απάτη” , το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης έκρυψε την δημοσίευση του.

 Με δικαστική απόφαση σταματά η καταμέτρηση ψήφων στην Πενσυλβάνια

Σταματά η καταμέτρηση ψήφων μέχρι αύριο Παρασκευή, ύστερα από δικαστική απόφαση, όπως ανακοίνωσε η κομητεία της Αλέγκενι στην Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με τη βουλευτή της κομητείας, Μπέθανι Χάλλαμ, η Αλέγκενι δεν θα μετρά πια ψηφοδέλτια μέχρι αύριο, λόγω δικαστικής απόφασης για περίπου 29.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.

«Δεν συμβαίνει τίποτα κακό εδώ» είπε ο Hallam. «Είναι απογοητευτικό που δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνουν πραγματικά σήμερα» πρόσθεσε. Πάντως οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε σε προσωρινό παύση της καταμέτρησης των ψήφων.

Σύμφωνα με το CNN, το προσωπικό από την εκστρατεία του Τραμπ μπορεί να σταθεί πιο κοντά παρακολουθώντας την ψηφοφορία στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με τους δικαστικούς κανόνες. Πάντως, κανένα δικαστήριο δεν βρήκε αδίκημα στη διαδικασία καταμέτρησης των εκλογών στη Φιλαδέλφεια.

«Επιτρέπει στους παρατηρητές τους να στέκονται λίγο πιο κοντά», δήλωσε καθηγήτρια νομικών και αναλυτής εκλογών του CNN.

Ο νικητής της Πενσιλβάνια μπορεί να αναδειχθεί και σήμερα

Μέχρι και σήμερα μπορεί να γνωρίζουμε τον νικητή στην Πενσλιβάνια, σύμφωνα με την Κάθι Μπούκβαρ. Ο Τραμπ προηγείται με 111.400 ψήφους, αν και ο Μπάιντεν μειώνει την διαφορά. Όσον αφορά στη Νεβάδα, ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του επί του Τραμπ στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα νεοτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πολιτεία αυτή.

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% για τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο.
Κλείνει η ψαλίδα στην Τζόρτζια

Μειώνει την ψαλίδα στην πολιτεία της Τζόρτζια ο Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με την Edison Research, σημειώνει μεγάλο προβάδισμα στην κομητεία Φούλτον.  Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων στην εν λόγω κομητεία, ο Μπάιντεν προηγείται με 72,6%, ενώ ο Τραμπ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με ποσοστό 26,3%.

Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.

Για την Αριζόνα, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε νωρίτερα ότι ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πολιτεία αυτή ίσως είναι πολύ μικρή.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ