Κύπρος κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα – Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, μείωση ωραρίου στην εστίαση

Μοιραστείτε το:

Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν από  λαμβάνει και η κυπριακή κυβέρνηση, καθώς στη χώρα καταγράφονται υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων. Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι οι νέοι περιορισμοί με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούν και οι πολίτες, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, είπε ότι κατανοεί απόλυτα την ψυχολογική και φυσική κόπωση που προκάλεσε η αιφνίδια αλλαγή τρόπου ζωής, ενώ αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι «να πας ενάντια στους νόμους της φύσης όταν ζητάς από τους πολίτες, πολύ περισσότερο από τους νέους, να στερηθούν αυτά που δικαιούνται να χαρούν και να απολαύσουν».

«Γι’ αυτό και η σημερινή μου παρέμβαση δεν στοχεύει στην ενοχοποίηση οποιουδήποτε, αλλά είναι αποτέλεσμα της αγωνίας μου για την προστασία του δικαιώματος όλων στη ζωή. Οι επιστήμονες, σύμβουλοι της Κυβέρνησης, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως εάν δεν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τα υφιστάμενα μέτρα και εάν δεν αντιδράσουμε αμέσως με περαιτέρω περιορισμούς, ασύμμετρες θα είναι οι συνέπειες για το σύνολο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα που λαμβάνονται και τα οποία εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, και τα οποία τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και είναι τα εξής:

  • Λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 22.30.
  • Απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων από τις 23.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί της επόμενης μέρας, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους (από/προς φαρμακείο, νοσηλευτήριο) ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου.
  • Επιπλέον μέτρα λαμβάνονται εκ νέου για τις πόλεις Λεμεσού και Πάφου, όπου σύμφωνα με τους επιδημιολόγους το ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο, ενώ περιορίζεται εξαιρετικά ο αριθμός των ατόμων σε συνέδρια, κινηματογράφους, γάμους, βαφτίσεις και κάθε λογής κοινωνικές εκδηλώσεις.
  • Απαγορεύονται οι αγώνες των αθλητικών πρωταθλημάτων αθλητών κάτω των 18 ετών των ομάδων, των οποίων η έδρα είναι στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Για παράδειγμα, εάν μια ομάδα με έδρα την Επαρχία Λεμεσού ή Πάφου αγωνίζεται με ομάδα της Επαρχίας Λευκωσίας, ο αγώνας αναβάλλεται μέχρι τη λήξη των μέτρων.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδότοπων, ανοικτών και κλειστών.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ