Σεισμός Σμύρνη: Σύμβολο ελπίδας η μικρή Ελίφ που διασώθηκε μετά από 65 ώρες [vid]

Μοιραστείτε το:

Στο νοσοκομείο βρίσκεται η τρίχρονη Ελίφ που κατάφερε να μείνει ζωντανή στα συντρίμμια για τρεις ολόκληρες μέρες μέχρι να την εντοπίσουν οι διασώστες. Σε πλάνα που κοινοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Twitter  φαίνεται το μικρό κορίτσι να χαιρετά και να κρατά μια κούκλα στα χέρια της. Στο μήνυμα του ο Τούρκος πρόεδρος εύχεται να γίνει γρήγορα καλά.

Η κατάσταση του κοριτσιού είναι καλή, ωστόσο παραμένει υπό παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους.

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν τους διασώστες να βγάζουν το τρίχρονο κορίτσι ζωνανό από τα ερείπια, 65 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. το κορίτσι, την Ελίφ, να την βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να τη μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά τον σεισμό.

«Στην αρχή νομίζαμε πως ήταν νεκρή», ανέφερε μέλος του συνεργείου. «Ήταν ένα πραγματικό θαύμα», ανέφερε μέλος του σωστικού συνεργείου.
«Η Ελίφ μου κρατούσε το δάχτυλο μέχρι να φτάσουμε στο χώρο των πρώτων βοηθειών. Το παιδί αξίζει να καταταφέρει μέχρι το τέλος» ανέφερε συγκινημένος πυροσβέστης που συμμετείχε στη διάσωση της μικρής στη Σμύρνη.

Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του. «Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια», έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

Ακόμη ένα κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό

Λίγες ώρες πριν τη διάσωση του 3χρονου κοριτσιού, ένα άλλο κορίτσι, η 14χρονη Ιντίλ Σιρίν ανασύρθηκε από τα ερείπια άλλης πολυκατοικίας, σύμφωνα με την AFAD. Όμως η χαρά της οικογένειάς της ήταν σύντομη, καθώς η αδελφή της, η Ιπέκ, εντοπίστηκε νεκρή, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet.

Στο μεταξύ οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν τα ερείπια ακόμη και σήμερα με την ελπίδα να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ