ΣΥΡΙΖΑ: ”Χιλιάδες ασθενείς σε κίνδυνο από την αναστολή των χειρουργείων – Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για εγκληματική αδιαφορία”

Μοιραστείτε το:

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε σκληρή κριτική των τακτικών διαχείρισης της έξαρσης της πανδημίας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον, μάλιστα, για εγκληματική αδιαφορία. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η αναστολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων, ως έκτακτο μέτρο, επισφραγίζει την αδράνεια της κυβέρνησης, σχετικά με την προστασία του ΕΣΥ από το δεύτερο, σφοδρό κύμα κορονοϊού.

«Η εντολή για αναστολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί την πιο κυνική επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Επιπροσθέτως, επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, αλλά και η έλλειψη σε ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας στην σχετική ανακοίνωση:

«Χωρίς ούτε μία πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς ουσιαστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ και του προσωπικού που τις λειτουργεί για να μην «πετάξουν λεφτά», όπως είπε με θράσος ο κ. Πέτσας πριν ένα μήνες, τώρα η κυβέρνηση ακυρώνει τα χειρουργεία σε χιλιάδες ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εσωτερικού lockdown στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, υποστηρίζοντας πως:

«Ο κ. Μητσοτάκης όσο καιρό αυτοθαυμαζόταν, αρκέστηκε σε χειροκροτήματα για τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες αλλά δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυσή τους, με αποτέλεσμα ήδη στις αρχές του δεύτερου κύματος της πανδημίας το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όριά του και σε πολλές περιοχές να μην μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σε κρούσματα κορονοϊού όσο και σε άλλα περιστατικά.
Πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί το «εσωτερικό lockhdown» στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ιδίως σε τακτικά χειρουργεία και σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Κινδυνεύουμε ο μονόπλευρος προσανατολισμός του στην πανδημία να αυξήσει τις επιπλοκές και τη θνησιμότητα από άλλα σοβαρά νοσήματα».

Τέλος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούνται:

  •  Άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών
  •   Άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ
  •   Άμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ
  •   Άμεση και ουσιαστική εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέληξε, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση πως «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκληματική αδιαφορία».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ