Σεισμός Σμύρνη: Νεκρό ανασύρθηκε το 3χρονο αγοράκι που πάλευαν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες – 39 νεκροί και 900 τραυματίες [vids]

Μοιραστείτε το:

Η Σμύρνη μετρά τις πληγές της μετά τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, έχοντας ήδη 39 νεκρούς και πάνω από 900 τραυματίες, εκ των οποίων εκατοντάδες νοσηλεύονται, ενώ έχουν εκφραστεί φόβοι πως οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν. Ο αριθμός των αγνοούμενων δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ στην πόλη γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «Έχουμε 39 νεκρούς, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση».

Συνολικά, στη Σμύρνη κατέρρευσαν 20 κτήρια ή υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές. Διενεργούνται αδιάκοπα 28 έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μικρότερος από εκείνον των ανθρώπων που έχουν δηλωθεί πως αγνοούνται.

Νεκρό το 3χρονο αγοράκι που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες

Στην περιοχή Μπούρνοβα, στα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε, εντοπίστηκαν ζωντανοί και απεγκλωβίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, ένας πατέρας με τα τρία παιδιά του. Πολύωρη ήταν η προσπάθεια των διασωστών να απεγκλωβίσουν το τέταρτο παιδί του άνδρα, το οποίο δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρό, με την τραγωδία και τον τραγικό απολογισμό να αυξάνει.

Λίγο πριν, άλλοι τέσσερις άνθρωποι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν ζωντανοί. Ο λόγος για μια μητέρα με τα δύο της παιδιά, ηλικίας 10 και 20 ετών, και λίγο νωρίτερα ένας άλλος άνδρας. Οι διασώστες ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς, ενώ ο κόσμος που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την επιχείρηση ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Συνολικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ανασυρθεί 104 άνθρωποι ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Ολονύχτια θα είναι η μάχη που θα δώσουν οι διασώστες με τον χρόνο, με αγωνιώδεις προσπάθειες για τον έγκαιρο εντοπισμό των αγνοούμενων, καθώς έχουν ήδη περάσει πάνω από 24 ώρες από την μοιραία στιγμή που χτύπησε την πόλη ο εγκέλαδος, με τις επόμενες ώρες να είναι κρίσιμες για την ζωή όσων έχουν εγκλωβιστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται και πολλοί άνθρωποι που έμειναν άστεγοι, οι οποίοι κατοικούσαν στις πολυκατοικίες που κατέρρευσαν. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στον τόπο των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού και, μάλιστα, υποσχέθηκε στους άστεγους πως θα έχουν σπίτια σε ένα χρόνο.

Εκατοντάδες μετασεισμοί

Την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί στη Σμύρνη, δυσχεραίνουν οι μετασεισμοί που ταρακουνούν την πόλη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται πως έχουν σημειωθεί πάνω από 430 μετασεισμοί. Ωστόσο, δεν είναι μεγάλης ισχύος, γεγονός που διευκολύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση των αγνοούμενων.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ