Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Κυριακή 1/11/2020

Μοιραστείτε το:

Ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 1.678 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 140. Την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών την Κυριακή έφτασε τους 9.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά κρούσματα:

«1678 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4137 (10.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13493 (33.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

140 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 37 (26.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 635 θανάτους συνολικά στη χώρα. 241 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης μετά την “έκρηξη” κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Βάσει του σχεδίου εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Άγιος Παύλος, 10 κλίνες στο Γεννηματάς, 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο κ. Κικίλιας, έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας. Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

“Απέχουμε πολύ από το κόκκινο”

Σε συνέντευξή του στην Real News, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή καταρτίζουμε το επιχειρησιακό πλάνο των εμβολιασμών Covid-19, μαζί με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία υλοποιεί και το πλαίσιο προτεραιοποίσης του πληθυσμού» και πρόσθεσε πως υπάρχουν αρκετά εμβόλια σε τελικές φάσεις κλινικών δοκιμών, με βάση τα κριτήρια των παγκόσμιων οργανισμών που είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα. Εκτίμησε πως «απέχουμε ακόμη από το “κόκκινο”»και πρόσθεσε πως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες κανενός Συστήματος Υγείας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ