Κορονοϊός: Συναγερμός μετά από 19 κρούσματα σε γηροκομείο στον Πειραιά [vid]

Μοιραστείτε το:

Λίγο μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων με σκοπό την μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας, με τα οποία από την Τρίτη αναστέλλεται και η επισκεψιμότητα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο στον Πειραιά, μετά από τον εντοπισμό 19 θετικών κρουσμάτων, αριθμός που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αυξηθεί. Τέσσερις ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό θα διακομιστούν στο νοσοκομείο «Αττικό».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε αμέσως στη μονάδα, με σκοπό να διενεργήσει rapid tests, ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τους 19 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, οι 17 είναι ηλικιωμένοι και οι 2 εργαζόμενοι.

26 κρούσματα σε γηροκομείο στα Ιωάννινα – Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης

26 κρούσματα, ανάμεσα σε 55 τρόφιμους, εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στα Ιωάννινα. Οι ηλικιωμένοι που νοσούν διακομίστηκαν αμέσως στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, αιτήθηκε εισαγγελική παρέμβαση, ζητώντας να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας, αλλά και να ελεγχθεί η τήρηση των απαραίτητων μέτρων στο ιδιωτικό γηροκομείο. Ο κύριος Καρβέλης, εξήγησε πως οι ηλικιωμένοι που παραπέμπονται από τον γιατρό του γηροκομείου για νοσηλεία, εξετάζονται στο ΤΕΠ κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, και, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, μεταφέρονται στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Επιβεβαίωσε, επιπλέον, πως πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

1.678 κρούσματα σήμερα, 1/11

Έντονη ανησυχία προκαλεί ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων και σήμερα, 1/11, με τους διασωληνωμένους να αγγίζουν πλέον τους 140. Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα:

«1678 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4137 (10.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13493 (33.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

140 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 37 (26.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 635 θανάτους συνολικά στη χώρα. 241 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ