Καναδάς επίθεση: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 5 τραυματίες στο Κεμπέκ από επίθεση με μαχαίρι [vid]

Μοιραστείτε το:

Καναδάς επίθεση: Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κεμπέκ, σύμφωνα με τον Radio-Canada, τον οποίο επικαλείται ο ιστότοπος cbc.ca, προσθέτοντας ότι μετά την επίθεση η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο στην πόλη αυτή του Καναδά.

Σύμφωνα με τον καναδικό ιστότοπο, η αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες Σάββατο το βράδυ ότι αναζητούσε έναν άνδρα που φορούσε μεσαιωνική στολή και ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ο οποίος προκάλεσε «πολλά θύματα». Η αστυνομία διευκρίνισε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Εθνοσυνέλευση και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Λίγο μετά τη 01:00 τοπική ώρα, η SPVQ (Αστυνομική Υπηρεσία της Πόλης του Κεμπέκ) συνέλαβε έναν ύποπτο», αναφέρει η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter, στην οποία ζητεί από τους κατοίκους της πόλης «να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες τους» ενώ «συνεχίζεται η έρευνά της» για το περιστατικό.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι πέντε τραυματίες διακομίσθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά ότι προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους. «Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι συνέβη, αλλά αυτές είναι σοβαρές επιθέσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν. Η αστυνομία ζήτησε από όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό να καλέσει στο 911.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ οι Καναδοί γιόρταζαν το Χάλογουιν, γεγονός το οποίο εξηγεί την εμφίεση του υπόπτου. Η αστυνομία, κατόπιν επιχείρησης, κατάφερε να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος αυτή τη στιγμή ανακρίνεται. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια και τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης.

Γαλλία επίθεση: Αυτός είναι ο ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχθηκε τα πυρά

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση σε ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών προχώρησε η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα. Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου ένας άνδρας πυροβόλησε τον ιερέα, την ώρα που έκλεινε την εκκλησία St. Lazare στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος ενδεχομένως να «αντιστοιχεί στην περιγραφή που έδωσαν οι πρώτοι μάρτυρες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν όντως εμπλέκεται με το αιματηρό περιστατικό.

Ο εισαγγελέας της Λυών, Νικολά Ζακέτ, επιβεβαίωσε την σύλληψη ενός υπόπτου, λέγοντας πως συνελήφθη σε κεμπαπτζίδικο.

Ο Έλληνας ιερέας

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό του ναού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και με πηγή προσκείμενη στην έρευνα. «Δεν υπήρχε λειτουργία» και «ο ιερέας δεν φορούσε ράσο» διευκρίνισε.Ο 52χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε πυροβολισμό «στο ήπαρ και εξ επαφής» και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας. Ο ιερέας δέχθηκε δύο σφαίρες και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Ο ιερέας Ν.Κ. είναι πατέρας δυο παιδιών. Είναι θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στη Λιόν, με την οικογένειά του.

Η ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν:

Η επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, όπου 3 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία, ενώ πριν από λίγες μόνο μέρες ένας καθηγητής αποκεφαλίστηκε στο Παρίσι, καθώς είχε δείξει σε μαθητές του σκίτσα με τον Μωάμεθ. Έκτοτε η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Le Figaro, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ