ΗΠΑ εκλογές: Η δημοσκόπηση που τρομάζει – Μπροστά ο Τραμπ με 7 μονάδες

Μοιραστείτε το:

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ τουλάχιστον στην πολιτεία της Αϊόβα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Selzer ο Τραμπ προηγείται με 48% έναντι 41% για τον Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNN, αν όντως επιβεβαιωθεί το διευρυμένο προβάδισμα έναντι του Τζο Μπαίντεν στην Αϊόβα, τότε ενδέχεται ο Τζο Μπάιντεν να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσπάθεια επικράτησης σε άλλες πολιτείες «κλειδιά», όπως το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν. Σημειώνεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια, η ίδια εταιρεία εκτιμούσε στην τελευταία της δημοσκόπηση αντίστοιχης έκτασης επικράτηση επτά μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον, ενώ η κάλπη έδωσε τελικά νίκη για τον νυν Αμερικανό πρόεδρο, με 9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Αντίστοιχα, όπως και το 2016, η δημοσκόπηση αυτή είναι η μόνη που έρχεται να δώσει μια διαφορετική εικόνα στην εκλογική επίδοση του Ντόναλντ Τραμπ, που φαίνεται να δυσκολεύεται να πείσει τους ψηφοφόρους ανά την αμερικανική επικράτεια.

Ωστόσο, ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως σήμερα, το προβάδισμα Τραμπ στη συγκεκριμένη πολιτεία διαγράφεται μικρότερο, στο 2%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε την Κυριακή την εκστρατεία του με πέντε ομιλίες σε ισάριθμες πολιτείες-κλειδιά, ενώ ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν στο τέλος της δικής του εκστρατείας θα βρεθεί στην Πενσιλβάνια, επίσης κρίσιμη πολιτεία, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Τέσσερα χρόνια ακόμα, τέσσερα χρόνια ακόμα», φώναζαν ρυθμικά το Σάββατο, κάθε φορά, οι οπαδοί του Τραμπ που συγκεντρώθηκαν στις τέσσερις πόλεις όπου εκφώνησε ομιλίες.

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως διαθέτει την εκλογική επιρροή που χρειάζεται προκειμένου να συλλέξει τους 270 εκλέκτορες οι οποίοι θα του ανοίξουν τον δρόμο για τον Λευκό Οίκο. Για την ακρίβεια, εμφανίζεται να έχει ευρύτερο προβάδισμα έναντι του Τραμπ από εκείνο που σημείωναν οι δημοσκοπήσεις υπέρ της Χίλαρι Κλίντον πριν από τέσσερα χρόνια.

Δημοσκοπήσεις σε 6 πολιτείες-κλειδιά

Σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos σε έξι κρίσιμες, αμφίρροπες Πολιτείες (Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα), που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του νικητή των προεδρικών εκλογών, τα αποτελέσματα γέρνουν υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου.

Στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 51%, έναντι 44% του Τραμπ. Την περασμένη εβδομάδα τα ποσοστά τους ήταν, αντίστοιχα, 51% και 43%. Το 28% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει ήδη ψηφίσει.

Στη Βόρεια Καρολίνα ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49% (48% την περασμένη εβδομάδα) έναντι 46% του Τραμπ (47% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Η διαφορά αυτή ωστόσο είναι εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος. Το 18% έχει ήδη ψηφίσει.

Στην Πενσιλβάνια ο Τραμπ έχει μειώσει τη διαφορά και συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 49% του Μπάιντεν. Την περασμένη εβδομάδα ο Μπάιντεν ήταν μπροστά με ποσοστό 51%, έναντι 44% του Τραμπ. Το 15% έχει ήδη ψηφίσει.

Στο Ουισκόνσιν ο Μπάιντεν προηγείται με 51% έναντι 43% του Τραμπ, διευρύνοντας κατά μία μονάδα το προβάδισμά του σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σχεδόν ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους (24%) έχει ήδη ψηφίσει.

Στη Φλόριντα η διαφορά έχει μειωθεί στις 2 μονάδες (εντός του στατιστικού σφάλματος), με τον Μπάιντεν να προηγείται με 49% έναντι 47% του Τραμπ. Το 17% έχει ήδη ψηφίσει.

Στην Αριζόνα, τέλος, ο Μπάιντεν αύξησε το ποσοστό του κατά δύο μονάδες, στο 50%, έναντι 46% του Τραμπ. Το 10% έχει ήδη ψηφίσει.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ