Βρετανία lockdown: Καραντίνα για ένα μήνα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον [vid]

Μοιραστείτε το:

Το δρόμο της Γαλλίας και της Γερμανίας ακολούθησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και η Μεγάλη Βρετανία. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ένα νέο lockdown. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που εξαιρούνται από το lockdown. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πηγαίνουν στη δουλειά τους, όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους το ίδιο. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται επίσης για ιατρικούς λόγους, ενώ θα επιτρέπεται και η άσκηση. Φυσικά οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης.

Στη Βρετανία κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Σε δραματικούς τόνους, ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως αν η Βρετανία δεν δράσει τώρα, θα έχει ακόμη περισσότερους νεκρούς και ζήτησε από τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι μόνο αν υπάρχει ειδικός λόγος. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι “απολύτως απαραίτητο” να συνεχίσουν και των “εκπαιδευτικών ιδρυμάτων” (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων).

Η Βρετανία πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και τις πληροφορίες ότι η θνησιμότητα από τον κορονοϊό θα είναι μεγαλύτερη από ότι στο πρώτο κύμα. Η Βρετανία ανακοίνωσε 21.915 κρούσματα κορονοϊού σήμερα με το σύνολο των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.011.660. Άλλοι 326 άνθρωποι πέθαναν.

Οι πληροφορίες για ολικό lockdown είχαν δει το φως της δημοσιότητας από νωρίς και προκάλεσαν πανικό στους καταναλωτές οι οποίοι γέμισαν σήμερα τα σούπερ μάρκετ σε όλη την Βρετανία και στην κυριολεξία άδειασαν τα ράφια από τα προϊόντα.

Προσπάθεια να σωθούν τα Χριστούγεννα

Όπως αναφέρει από την πλευρά της η εφημερίδα Daily Mail, οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Βρετανού πρωθυπουργού, του τόνισαν ότι η επιβολή ενός καθολικού lockdown αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να σωθούν τα Χριστούγεννα. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή SAGE που διαχειρίζεται την κρίση, παρουσίασαν στον Τζόνσον τα δυσοίωνα στοιχεία της πανδημίας στη χώρα, που σύμφωνα με αυτά ο κορονοϊός διασπείρεται στην κοινότητα ταχύτερα από τις χειρότερες αρχικές προβλέψεις. Οι πληροφορίες της Mail θέλουν τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού να λαμβάνουν τόπο εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ