Σεισμός Σάμος: Θρήνος για το χαμό του Άρη και της Κλαίρης – Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου

Μοιραστείτε το:

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα από τον άδικο χαμό δύο μαθητών στη Σάμο οι οποίοι καταπλακώθηκαν από ένα τοίχο που υποχώρησε κατά την διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησαν το νησί..

Πρόκειται για τον 17χρονο Άρη και την 15χρονη Κλαίρη. Δύο παιδιά που επέστρεφαν από το σχολείο τους. Στο σημείο που εγκλωβίστηκαν έσπευσαν σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τα σώσουν.

Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου

Ο πατέρας του 17χρονου ο οποίος είναι δημοσιογράφος στο νησί με ένα συγκλονιστικό μήνυμα αποχαιρέτησε το γιό του αλλά και την 15χρονη φίλη του Κλαίρη
«Σήμερα ο Θεός θέλησε να σε πάρει κοντά του, να έχει έναν μικρό άγγελο δίπλα του για τα μετέπειτα χρόνια. Ξέρω ότι είσαι ευτυχισμένος επάνω στη γειτονιά των αγγέλων κρατώντας από το χέρι την αγαπημένη σου Κλαίρη. Να μου φιλήσεις την Κλαίρη και δώσε μου υπόσχεση ότι θα την προσέχεις. Να ξέρεις ότι σήμερα έχασα το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου…».

Στο Παίδων 14χρονος που τραυματίστηκε από το σεισμό

Από τον σεισμό τραυματίστηκε και ένας 14χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα. Τον 14χρονο Ερρίκο επισκέφθηκε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας στο νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Μετά την επίσκεψη ο Β.Κικίλιας δήλωσε :

«Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης.Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς των δυο παιδιών μας που χάθηκαν, στους συμμαθητές, στους φίλους τους. Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχει συμβεί.Είδα μόλις εδώ, στο Νοσοκομείο Παίδων, ένα παιδί που ήρθε πριν λίγο με αεροδιακομιδή από τη Σάμο, τον Ερρίκο, 14 χρονών, που αντιμετωπίζει πολλαπλά, ανοιχτά τραύματα στα κάτω άκρα, κατά κύριο λόγο. Όταν σταθεροποιηθεί, θα χειρουργηθεί. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο για την COVID. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, τα νοσοκομεία μας είναι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Ελπίζω να ολοκληρωθεί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε αυτό το νέο παιδάκι, αισίως και να πάνε όλα καλά με τα χειρουργεία του.

Για μια ακόμη φορά θέλω να ζητήσω απ’ όλους να προσέχουν τους εαυτούς τους, να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αντιληφθούν ότι εδώ, και σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ, υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας που αγωνίζονται για εμάς. Πολύ μεγάλη πίεση αυτή τη στιγμή δέχεται η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη. Ας αναλογιστούμε όλοι πώς συμπεριφερόμαστε, έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, κάνουν ένα λειτούργημα. Εύχομαι ειλικρινά περαστικά στο παιδί αυτό.»

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ