Σεισμός Σάμος πατέρας Άρη: ”Βρήκαμε τις τσάντες και αμέσως καταλάβαμε – Βρέθηκαν αγκαλιασμένα τα παιδιά στα ερείπια” [vid]

Ο πατέρας του αδικοχαμένου 17χρονου Άρη, Αλέξης Κομνηνός, αποτελεί τραγική φιγούρα του ισχυρού και φονικού σεισμού που έπληξε τη Σάμο, το μεσημέρι της 30ης Οκτωβρίου. Ο γιός του βρέθηκε νεκρός, αγκαλιά με την στενή του φίλη, Κλαίρη, κάτω από ερείπια στο Βαθύ Σάμου. Τα δύο παιδιά επέστρεφαν από το σχολείο, και βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, όταν τη στιγμή της σεισμικής δόνησης καταπλακώθηκαν από έναν ετοιμόρροπο τοίχο.

Ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, ο οποίος πληροφορήθηκε για τον θάνατο του γιου του τη στιγμή που έκανε ρεπορτάζ για το συμβάν, φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, μιλώντας για την στιγμή που αντιλήφθηκε πως το παιδί του είχε βρει τραγικό θάνατο, ενώ επισημαίνει πως το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτηρίων αποτελεί μείζον θέμα που πρέπει να επιλυθεί, προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

«Ξέρετε κάτι; Δε συνηθίζω να βγαίνω στα κανάλια. Σήμερα το έχω επιδιώξει για έναν και μοναδικό λόγο. Θα ήθελα τα δύο παιδιά, τα δικά μας, τα δύο αγγελούδια, να είναι τα τελευταία που χάνουν τη ζωή τους, έτσι ώστε να προφυλαχθούν και τα υπόλοιπα, όχι μόνο μικρά παιδιά, μεγάλα, ηλικιωμένοι, μεσήλικες. Έθιξα στον κύριο πρωθυπουργό το θέμα πως, εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα κτήρια. Παράδειγμα εδώ στη πόλη, αυτά τα κτήρια είναι κατασκευασμένα το 1940, και υπάρχουν κάτοικοι που έχουν φύγει από το νησί, και μένουν στην Αθήνα, στην Αμερική, στην Αυστραλία, έχουν εγκαταλείψει. Ο κύριος Μητσοτάκης μου είπε πως είναι ένα χρόνια πρόβλημα που έχουν κληρονομήσει, και θα το βάλει μπροστά, οφείλουν να το τακτοποιήσουν, ως φόρο τιμής για τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους».

”400 άτομα περνούσαν καθημερινά από το σημείο αυτό”

Ο κύριος Κομνηνός μίλησε για το σημείο και την επικινδυνότητά του, εξηγώντας πως περνούσαν πολλά παιδιά στην επιστροφή τους από το σχολείο:

«Είναι ένας ιδιαίτερος δρόμος, ο οποίος είναι πλάτους 2 μέτρων. Τα παιδιά όταν πηγαίνουν για μάθημα συνηθίζουν να κόβουν δρόμο, να κερδίζουν χρόνο και να πηγαίνουν στο σχολείο τους. Από το συγκεκριμένο σημείο περνάνε καθημερινά περίπου 400 άτομα. Καταλαβαίνεται για τι μιλάμε. Και αν είδε και ο ανταποκριτής σας που ήταν κάτω, και τα γύρω τετράγωνα είναι εγκαταλελειμμένα, παρατημένα. Το σημείο αυτό ήταν εγκαταλελειμμένο περίπου 30 χρόνια».

Το σημείο που τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους

”Μόλις βρήκαμε τις τσάντες, καταλάβαμε αμέσως”

Ο τραγικός πατέρας εξήγησε πως, όταν πληροφορήθηκε πως το σήμα του κινητού τηλεφώνου του γιού του προερχόταν από το σημείο αυτό, κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί. Χαρακτηριστικά περιγράφει πως:

«Αμέσως ο νους μου πήγε εκεί. Ειδοποίησα τον άλλον τον πατέρα, και μαζί οι δυο μας ανακαλύψαμε τις δύο τσάντες των παιδιών και το κινητό του γιου μου, που το είχε στο αθόρυβο, και αμέσως κατάλαβαμε».

”Ο γιος μου είχε πάρει αγκαλιά το κορίτσι για να το προστατεύσει”

Ανατριχιαστική είναι η πληροφορία πως τα παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από τα ερείπια, με τον κύριο Κομνηνό να εξηγεί:

«Όπως μου είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γιατί τον πίεσα…Μου είπε: ”Μην ανησυχείς, τα παιδιά έφυγαν ευτυχισμένα, ο γιος σου είχε αγκαλιάσει την κοπέλα για να την προστατεύσει”».

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86716 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*