Σεισμός Σάμος: Ο πυροσβέστης που εντόπισε νεκρά τα δύο παιδιά: Βγάζαμε πέτρα πέτρα για να τα απεγκλωβίσουμε

Μοιραστείτε το:

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του πυροσβέστη από τη Σάμο που κλήθηκε μαζί με συναδέλφους του να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Περιγράφει πως ειδοποιήθηκαν και τις προσπάθειες που έκαναν για να τα απεγκλωβίσουν από ένα βουνό από πέτρες κάτω από τις οποίες βρίσκονταν. Όπως αποκάλυψε κοντά στο σημείο βρισκόταν και ο πατέρας του 17χρονου μαθητή ο οποίος μάλιστα είναι δημοσιογράφος στο νησί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πυροσβέστης τα παιδιά επέλεγαν κάποιες φορές να περάσουν από αυτό το στενό σοκάκι. Λίγο πριν το σεισμό , είχαν κάτσει στο σκαλοπατάκι μπροστά στην είσοδο του κτιρίου που κατέρρευσε. Όταν άρχισε ο σεισμός σηκώθηκαν για να φύγουν, όμως δεν πρόλαβαν. Τα συντρίμμια τους καταπλάκωσαν.

Οι δύο μαθητές Λυκείου εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα χαλάσματα του τοίχου που τα καταπλάκωσε, μάλλον στην προσπάθειά τους να προστατευτούν.
Οι διασώστες μόλις εντόπισαν τα δύο εγκλωβισμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια. Δεν άκουσαν φωνές ούτε εκκλήσεις για βοήθεια, μέχρι που ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης αντίκρισε τη μακάβρια εικόνα.

Ο πυροσβέστης συντετριμμένος μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Λίτινα για τη στιγμή που τα δυο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους: «Μόλις απεγκλωβίσαμε δυο παιδιά. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, στην οδό Μισάρχου, όπου και ανασύραμε από τα ερείπια και τις σορούς των δυο παιδιών. Υπήρχε κατακρήμνιση μιας ξύλινης στέγης και πέτρες από παλιό κτίριο που είχε πλακώσει τα παιδιά… Είμαστε φορτισμένοι ψυχολογικά γιατί έχουμε οικογένειες και παιδιά», είπε.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του πατέρα

Ο πατέρας του 17χρονου ο οποίος είναι δημοσιογράφος στο νησί με ένα συγκλονιστικό μήνυμα αποχαιρέτησε το γιό του αλλά και την 15χρονη φίλη του Κλαίρη
«Σήμερα ο Θεός θέλησε να σε πάρει κοντά του, να έχει έναν μικρό άγγελο δίπλα του για τα μετέπειτα χρόνια. Ξέρω ότι είσαι ευτυχισμένος επάνω στη γειτονιά των αγγέλων κρατώντας από το χέρι την αγαπημένη σου Κλαίρη. Να μου φιλήσεις την Κλαίρη και δώσε μου υπόσχεση ότι θα την προσέχεις. Να ξέρεις ότι σήμερα έχασα το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου…».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ