Πρύτανης ΑΣΟΕΕ ταμπέλα: Επικήρυξαν με 100.000 ευρώ τους δράστες

Μοιραστείτε το:

Επικήρυξαν με 100.000 ευρώ τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητά όποιον έχει πληροφορίες για τους δράστες της επίθεσης να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην επίθεση ανέφερε: «Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει», σημείωσε «από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρομίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες. Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν».

Διαταγή εισαγγελέα για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών ευθυνών διατάχθηκε ήδη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης. Η εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρο στην οποία εμφανίζεται ο πρύτανης με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις», προκαλεί αποτροπιασμό.

Τα περίπου 15 άτομα, φορούσαν κουκούλες, και εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οδό Πατησίων. Οι κουκουλοφόροι έγραψαν διάφορα συνθήματα στους τοίχους και προκάλεσαν φθορές σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο χώρο, ενώ κρέμασαν επίσης μια πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό του πρύτανη με το μήνυμα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις αθλιότητες στην ΑΣΟΕΕ που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του ’60.

Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα. Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ