Ο Κουτσούμπας υποδέχθηκε την Μάγδα Φύσσα στην εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης για τη δίκη της ΧΑ [pics]

Μοιραστείτε το:

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποδέχθηκε στην αποψινή εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη, Αγγελος Βρεττός πρόσφερε λουλούδια στη Μάγδα Φύσσα, σε μια «μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δύναμη που τους έδωσε όλα αυτά τα χρόνια», όπως είπε, υπενθυμίζοντας ότι «πάντα συντρόφευε τους συνηγόρους με το χαμόγελο και τη δύναμή της, συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους».

«Να είσαι βέβαιη ότι ο Παύλος και όλα τα θύματα του φασισμού θα ζουν βαθιά μέσα στις καρδιές και τους αγώνες μας. Να είσαι πάντα καλά και δυνατή», είπε ο Α. Βρεττός στην Μ. Φύσσα.

«Χρυσή Αυγή: Ποιοι τη «φούσκωσαν» και ποιοι την πολέμησαν»

«Χρυσή Αυγή: Ποιοι τη «φούσκωσαν» και ποιοι την πολέμησαν» είναι ο τίτλος βίντεο που προβλήθηκε στην αποψινή εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» για την παρουσίαση της έκδοσης «Η Δίκη της Χρυσής Αυτής. Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης». .

Το βίντεο αναφέρεται στο «Πως μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή, βγήκε από το περιθώριο στο προσκήνιο. Η στήριξη της από το ίδιο το σύστημα και τμήματα της αστικής τάξης. Οι πρώιμες σχέσεις με χουντικούς, αντικομμουνιστές, με άλλες φασιστικές ομάδες που δρούσαν βίαια, με βομβιστικές επιθέσεις, τραμπουκισμούς, επιθέσεις σε μετανάστες, γραφεία του ΚΚΕ, σχολές, σχολεία και διαδηλώσεις. Η «ευκαιρία» της οικονομικής κρίσης, το «λιβάνισμα» από τα ΜΜΕ και η βίαιη ναζιστική εγκληματική δράση, με καταδρομικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς και συνδικαλιστές. Οι δολοφονίες. Οι πολιτικές ευθύνες και ποιοι καλλιέργησαν την ανοχή απέναντι της. Η επιστράτευση της θεωρίας των «δύο άκρων». Τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πολύκροτης δίκης, για τον βαθιά συστημικό χαρακτήρα της. Η καταδίκη της από το δικαστήριο και η μεγάλη συμβολή της πάλης του λαού».

«Το εργατικό – λαϊκό κίνημα να δυναμώσει την πάλη για ρήξη με το σύστημα που γεννά, θρέφει και αξιοποιεί το φασισμό»

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην αποψινή του ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων στο πρώην εργοστάσιο «Καχραμάνογλου» στο Κερατσίνι, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης» τόνισε την αναγκαιότητα της έκδοσης αυτής προκειμένου να γίνουν γνωστά στο λαό και στη νεολαία όσα συνέβησαν στη δίκη αλλά και υποχρέωση του ΚΚΕ απέναντι στα θύματα της ΧΑ και τις οικογένειές τους, στους δικηγόρους, μάρτυρες, δημοσιογράφους που έδωσαν τη μάχη για να αποκαλύψουν τελικά το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ. «Πάνω από όλα όμως ήταν μια υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους που όρθωσαν ανάστημα, αντιπάλεψαν με συνέπεια τη ΧΑ» τόνισε.

Υπενθύμισε την συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές, όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτόν τον αγώνα σε επίπεδο νομικό, ιδεολογικό και θεωρητικό και σε επίπεδο πολιτικό στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες. «Η ποινική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ ήταν μια πράξη αναγκαία. Η φυλάκιση της διευθυντικής ομάδας και των εκτελεστικών οργάνων ήταν μια πράξη αυτονόητη. Ο αγώνας, όμως, για να ηττηθεί οριστικά κι αμετάκλητα η ΧΑ, ο ναζισμός και οι παραφυάδες τους, σίγουρα δεν τελειώνει και δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων» είπε ο Δ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας περισσότερο που ακόμη και σε νομικό επίπεδο, υπάρχουν σημεία -στα οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς – που «μας ανησυχούν και που δε θα πρέπει να επισκιαστούν από τη συνολικά θετική απόφαση του δικαστηρίου».

«Δεν εφησυχάζουμε, αναδεικνύουμε τις πραγματικές αιτίες που τροφοδότησαν την ΧΑ. Αιτίες οι οποίες δεν εξαφανίστηκαν ούτε με την καταδίκη των ναζί εγκληματιών, ούτε με τον εξοβελισμό της από το αστικό κοινοβούλιο» τόνισε. Όπως είπε στη συνέχεια, «η ναζιστική ΧΑ φούσκωσε – ή καλύτερα την φούσκωσαν – σε συνθήκες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, όπου με βασικό εργαλείο τα μνημόνια και τα αλλεπάλληλα προγράμματα, τα διάφορα αστικά κόμματα, επέβαλαν πρωτόγνωρα αντεργατικά μέτρα κι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις». Αναφέρθηκε στις εξελίξεις εκείνης της περιόδου και σημείωσε οτι το σύστημα έπρεπε «να πάρει έκτακτα μέτρα χειραγώγησης της λαϊκής αγανάκτησης, έτσι ώστε αυτή να μη συναντηθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με την αντικαπιταλιστική πάλη και προοπτική, στην οποία καλούσε και για την οποία πάλευε το ΚΚΕ».

Σημείωσε ότι παράλληλα βρίσκονταν σε εξέλιξη διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, «τόσο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο χώρο της Δεξιάς, με βασικό στόχο να εμφανιστούν μορφώματα που, εκτός των άλλων, θα απορροφήσουν τις εθνικιστικές διαρροές της ΝΔ, αλλά και του ΛΑΟΣ, που είχαν εκτεθεί στα μάτια του λαού, στο πλαίσιο της μνημονιακής αντιλαϊκής διακυβέρνησης». «Τέτοιες δυνάμεις ήταν η ΧΑ, αλλά και οι ΑΝΕΛ, που στη συνέχεια αποτέλεσαν και κυβερνητικό συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «τα μορφώματα αυτά και ιδιαίτερα η ΧΑ βρήκε δίαυλους επικοινωνίας με άνεργους, αλλά και ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων μέσα σε διάφορες τότε εκδηλώσεις και δράσεις με θολό περιεχόμενο, των λεγόμενων «αγανακτισμένων», που με πολλούς τρόπους προμόταραν και διάφορα κέντρα του κατεστημένου, σε ευθεία αντιπαράθεση με το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα».

«Οι ευθύνες όσων συνυπήρξαν με τη ΧΑ τότε είναι μεγάλες και φυσικά αναφερόμαστε και σε πολιτικές δυνάμεις» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η ΧΑ «στήριξε και στηρίχτηκε ολόπλευρα από τμήματα της μεγαλοεργοδοσίας, είχε διασυνδέσεις μέσα στον κρατικό μηχανισμό και τους μηχανισμούς καταστολής, απολάμβανε την προβολή πολλών ΜΜΕ και την ανοχή όλων των αστικών κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου».

Η Μάγδα Φύσσα στην αγκαλιά του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

«Το ΚΚΕ ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, έλεγε καθαρά πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς γιατί είναι ναζιστική και στη δομή της και στην οργάνωσή της. Γι’ αυτό έδινε τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές για να απομονωθούν οι ναζί, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Επιμέναμε και αμέσως μετά τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας, πριν από 7 χρόνια, επιμένουμε και τώρα, με την ολοκλήρωση της δίκης, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι «η απομόνωση της Χρυσής Αυγής και κάθε ναζιστικής οργάνωσης, μπορεί να επιτευχθεί από τον ίδιο το λαό, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, δυναμώνοντας την πάλη για ρήξη με το σύστημα που γεννά, θρέφει και αξιοποιεί το φασισμό». Ο Δ. Κουτσούμπας εξήγησε, με παραδείγματα από την ιστορία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης – το πλέον χαρακτηριστικό, όπως είπε – και από την δικτατορία του 1967 το πως «ο φασισμός τροφοδοτήθηκε και τροφοδοτείται από το καπιταλιστικό σύστημα, ακόμα και με τη μορφή της ανάθεσης της διακυβέρνησης ή και τη συμμετοχής σ’ αυτήν, όταν αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντά του». Είπε ότι το πολιτικό συμπέρασμα πως «ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία μπορεί να «αγκαλιάζει» φασιστικές δυνάμεις και ενίοτε να τους παραχωρεί και το τιμόνι του αστικού κράτους, δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αφορά και το παρόν και το μέλλον».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον «όχι και τόσο αθώο όψιμο αντιφασισμό ορισμένων» καθώς «πολλοί αστοί πολιτικοί, δημοσιολόγοι και άλλοι, βρήκαν την ευκαιρία να επενδύσουν ξανά στο ανορθολογικό και ανιστόρητο κατασκεύασμα της θεωρίας των «δύο άκρων», της ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό».Επισήμανε ότι «αυτό το κατασκεύασμα είνα αποτυπώμένο ως επίσημη πολιτική της Ε.Ε., διατυπωμένο σε δεκάδες κείμενά της, που φέρουν την υπογραφή όχι μόνο συντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων, αλλά και σοσιαλδημοκρατικών και δήθεν νεοαριστερών». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι « αφορμή την απόφαση καταδίκης της ΧΑ και τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις «βρήκαν αφορμή διάφοροι να ξεσαλώσουν ταυτίζοντας τους κομμουνιστές, τους αριστερούς δημοκράτες αγωνιστές με τους φασίστες, αφού μιλάνε για «κόμματα της αριστεράς που ποντάρουν στον διχασμό της κοινωνίας, δικαιολογούν βιαιοπραγίες» και άλλα τέτοια και «η δικαιοσύνη πρέπει να τα αντιμετωπίσει» κλπ». «Τους απαντάμε: Το ΚΚΕ δεν έκρυψε ποτέ και δεν κρύβει τους σκοπούς του, το πρόγραμμά του. Αγωνίζεται να ενώσει την πλειοψηφία του λαού, απέναντι σε μια μικρή μειοψηφία που τον εκμεταλλεύεται, τον καταπιέζει και τον καταδικάζει στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την αθλιότητα, με τη δύναμη της βίας του αστικού κράτους.

Αυτή είναι η πραγματική αντίθεση που διαπερνά όλη την κοινωνία. Αντίθεση, που συσκοτίζουν με διάφορα ιδεολογήματα, περί «εθνικής ενότητας», «ενιαίων συμφερόντων», «εθνικής οικονομίας και συμφέροντος» και άλλα σχετικά» τόνισε, προσθέτοντας «το ΚΚΕ παλεύει να αποκαλύψει, να φωτίσει και να εξαλείψει αυτήν την πραγματική αντίθεση, ως τη μόνη προϋπόθεση για να μπορέσει να ζήσει ο λαός μας, με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας. Είναι αγώνας ταξικός και δεν μπορεί να γίνεται με διακηρύξεις και μεγάλα λόγια, αλλά με τη δύναμη της λαϊκής οργάνωσης και πάλης».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των αιγυπτίων αλιεργατών, Κώστας Παπαδάκης

Αναφερόμενος στις αναλύσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την ΧΑ είπε ότι «ο φασισμός, σύμφωνα με αυτές τις αναλύσεις, μπορεί να είναι τα πάντα, εκτός από αυτό που πραγματικά είναι: Γέννημα του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Γνήσιο παιδί του καπιταλισμού. Ούτε νόθο, ούτε υιοθετημένο». «Ο φασισμός πριν από όλα είναι καπιταλισμός, ένα από τα γνήσια και πολλαπλής χρησιμότητας πολιτικά στηρίγματα της δικτατορίας του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και ως μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, ο φασισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί ούτε με τεχνητές συγκολλήσεις, ούτε με επικλήσεις στην αστική δημοκρατία. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν αποκόβεται από την ρίζα του, από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, την εξουσία του κεφαλαίου. Γιατί, όπως είχε γράψει ο Γερμανός κομμουνιστής διανοητής Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε ως ΚΚΕ.

Αυτός είναι ο δρόμος, έτσι ώστε ο φασισμός, ο ναζισμός, η Χρυσή Αυγή, οι διάφορες άλλες παραφυάδες τους, είτε με το ωμό τους πρόσωπο, είτε και με το συγκαλυμμένο, δήθεν σοβαρό προσωπείο, να πάνε οριστικά εκεί που ανήκουν. Δηλαδή, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

Είμαστε σίγουροι ότι εκεί θα τους τοποθετήσει οριστικά κι αμετάκλητα η πάλη του λαού, ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, μια εργατική, μια γνήσια λαϊκή εξουσία, με την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Τέλος, στην αποψινή εκδήλωση έγιναν επίσης παρεμβάσεις από συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ