Νίκος Παππάς: Μετά από μήνες κάνουν το αυτονόητο, προσλήψεις στον ΟΣΥ

«Επιτέλους, μετά από μήνες αδράνειας, η οποία οδήγησε στα φαινόμενα συνωστισμού στα ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας, ο κ. Καραμανλής κάνει το αυτονόητο», τονίζουν οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης, καθώς, όπως αναφέρουν, «εχθές το απόγευμα, μετά τον θόρυβο που έγινε στη Βουλή και την κοινωνία, δημοσιεύτηκε προκήρυξη για την πρόσληψη 367 οδηγών και 56 τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες». Σε κοινή δήλωση τους, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο αναπληρωτής τομεάρχης, σημειώνουν ότι αυτή η απόφαση «αποτελεί μια πρώτη νίκη των εργαζομένων στα ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, οι οποίοι καθημερινά εργάζονται και μετακινούνται σε συνθήκες υγειονομικά επικίνδυνες».

🔴 Μετά τον θόρυβο στη Βουλή και στην κοινωνία, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για προσλήψεις στον ΟΣΥ. Πρώτη νίκη για…

Posted by Νίκος Παππάς on Saturday, October 31, 2020

Τονίζουν πως «για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες και για να μην παραμείνουμε για καιρό στην παρούσα κατάσταση, πρέπει άμεσα:

-Να επισκευαστούν τα 270 λεωφορεία και τρόλεϊ που βρίσκονται με μικροβλάβες στα αμαξοστάσια.

-Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια 750 νέων λεωφορείων.

-Να ενταχθεί εκ νέου το έργο προμήθειας 92 σύγχρονων λεωφορείων με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής».

«Επιμένουμε στην ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών. Παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης της προκήρυξης για τις προσλήψεις», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι «οι όροι διαφάνειας και αντικειμενικότητας είναι κρίσιμοι». Σχολιάζουν τέλος ότι «δημιουργεί ερωτηματικά η οδηγία να κατατίθενται οι αιτήσεις, όχι μόνο στο γενικό πρωτόκολλο του ΟΣΥ αλλά και στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου».

Τί δήλωσαν Τσιόδρας και Καραμανλής για τα δρομολόγια

Υπενθυμίζεται πως στο θέμα είχε αναφερθεί ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας έκκληση στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατό το συνωστισμό. Παράλληλα, είχε δηλώσει: “Έχουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούνε. Εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα Μέσα Μεταφοράς το συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα σας, μη τη φοράτε με λάθος τρόπο”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “προπαγάνδα των συνδικαλιστικών παρατάξεων”. “Δεν μπορούμε με το στόλο που έχουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 17 έτη, να βγάλουμε άλλα λεωφορεία” ενώ αντέτεινε πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενισχύει το στόλο με συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ και μέσω leasing. Επίσης, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “επί 4,5 χρόνια δεν αγόρασαν ούτε ένα λεωφορείο, το 1/3 των συρμών ήταν εκτός λειτουργίας στο Μετρό και δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη στις αστικές συγκοινωνίες”.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86030 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*