Γαλλία: Επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν – Τραυματισμένος ιερέας [vid]

Μοιραστείτε το:

Ένας άγνωστος πυροβόλησε έναν ελληνορθόδοξο ιερέα, στο  7ο διαμέρισμα της Λιόν και στη συνέχεια διέφυγε. Η επίθεση γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, όπου 3 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία και λίγες μόνο μέρες μετά τον αποκεφαλισμό καθηγητή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ελληνορθόδοξος ιερέας, που πυροβολήθηκε, έχει ελληνική ιθαγένεια. Ο παπάς δέχθηκε την επίθεση την ώρα που έκλεινε την εκκλησία που βρίσκεται στην οδό St. Lazare. Δέχθηκε δύο σφαίρες και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Ο ιερέας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Ο ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε αμέσως σε φυγή. Σύμφωνα με μήνυμα του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Ο ιερέας είναι πατέρας δυο παιδιών. Είναι θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στη Λιόν, με την οικογένειά του.

Επίθεση την Πέμπτη στη Νοτρ Νταμ

Μουδιασμένη είναι η Γαλλία ύστερα από τη νέα τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 3 ατόμων μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ στην Νίκαια. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και μια μητέρα 3 παιδιών, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες πρόλαβε να ψελλίσει «πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ» πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Πρόκειται για την 44χρονη Βραζιλιάνα Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα η οποία δέχθηκε αρκετές μαχαιριές από τον τυνήσιο μετανάστη Μπραχίμ Αουισάουι. Βαριά τραυματισμένη, κατάφερε να βγει από την εκκλησία προτού καταρρεύσει σε γειτονικό μπαρ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Η μητέρα είπε στους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο ήταν: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»… Η Σίλβα καταγόταν από περιοχή της Βραζιλίας στις ακτές του Ατλαντικού και είχε ζήσει στο Παρίσι επί 30 χρόνια.

Θύμα του μακελάρη έπεσε κι ο νεωκόρος της βασιλικής της Νοτρ Νταμ. Η σορός του 55χρονου Βενσάν Λοκές, πατέρα δύο παιδιών, βρέθηκε μέσα στον ναό, όπου δέχθηκε την επίθεση από τον δράστη, που του έκοψε τον λαιμό. Πιστός καθολικός, ο Λοκές βοηθούσε επί δέκα χρόνια στην τέλεση των λειτουργιών στον ναό, ενώ υποδεχόταν και τους επισκέπτες και τους ενορίτες όταν άνοιγε τις πύλες της Νοτρ Νταμ για το κοινό κάθε πρωί.

Το τρίτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχει κατονομαστεί ακόμα. Ήταν μια 60χρονη γυναίκα που είχε πάει νωρίς το πρωί στον ναό για να προσευχηθεί, όταν δέχθηκε την επίθεση του δράστη, που της έκοψε βαθιά τον λαιμό σε μια προσπάθεια να την αποκεφαλίσει, όπως είπαν πηγές της γαλλικής αστυνομίας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ