ΑΣΟΕΕ Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα επικηρυχθούν

Μοιραστείτε το:

«Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε χθεσινή δήλωσή του σχετικά με τον προπηλακισμότου πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από άγνωστους κουκουλοφόρους. Παράλληλα, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί. «Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες», λέει ο υπουργός και προσθέτει: «Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν».

Ο προπηλακισμός του πρύτανη

Η επίθεση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, έγινε από περίπου 15 άτομα, που φορούσαν κουκούλες. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και προκάλεσαν φθορές σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης“, μία ομάδα ή οργάνωση που δεν έχει κάποια άλλη τέτοια παρέμβαση στο ενεργητικό της, ενώ ανέβασαν και φωτογραφία με τον πρύτανη να φέρει στο λαιμό πινακίδα με σχοινί, παραπέμποντας σε τροομοκρατικές οργανώσεις της δεκαετίας του 70.

Σύσσωμη καταδίκη

Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Μεταξύ αυτών:

«Η αήθης επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, αποτελεί μία βίαιη καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης» και πως «η αυτονόητη καταδίκη τους είναι όρος για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

«Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, με τον προπηλακισμό του πρύτανη, το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι τον προβοκατόρικο ρόλο ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του λαού και της νεολαίας.

Η προσπάθεια που γίνεται από χθες να εμφανιστούν δικαιωμένα για την πολιτική τους κυβερνητικά στελέχη, που έχουν πρωτοστατήσει στα αντιλαϊκά μέτρα και την καταστολή, αποδεικνύει σε ποιανού μύλο ρίχνουν νερό αυτές οι ομάδες και αυτές οι ενέργειες» υπογραμμίζει η ΚΝΕ σε σχόλιό της.

Επισημαίνει ότι «όχι τυχαία, τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα πραγματοποιούνται λίγο πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, την οργάνωση νέων αγώνων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ