Σεισμός στη Σάμο 7 Ρίχτερ: Μικρό τσουνάμι και μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη

Μοιραστείτε το:

Πέντε τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου με ορθοπαιδικά τραύματα και ζημιές κυρίως σε παλαιά οικήματα στη Σάμο, άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7 Ρίχτερ που χτύπησε 19 χιλιόμετρα από το νησί. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο ο σεισμός διήρκησε 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι και την Αθήνα και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη Θεσσαλία. Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 2 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.

Ζημιές σε κτίρια – Μικρό τσουνάμι – Αναστατωμένοι οι κάτοικοι

Καταγράφονται σοβαρές ζημιές σε παλιά κτίρια και σπίτια στη Σάμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί έχει πολλά νέα κτίρια τα οποία δεν φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές. Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι που είναι στους δρόμους, ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από τη θάλασσα που φούσκωσε. Από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ζημιές υπήρξαν σε παλιά σπίτια ακατοίκητα σε Βαθύ, Καρλόβασι και Χώρα Πυθαγορείου.

Ακόμη υπήρξαν ζημιές σε τμήμα Ναού στο Καρλόβασι και κατολισθήσεις στο δρόμο Σάμου – Καρλόβασι στη θέση Αυλάκια.

Μάλιστα, στις 14.15 η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Σάμου και των γύρω νησιών στο οποίο συμβούλευε να μείνουν μακριά από τις ακτές λόγω κινδύνου υψηλού κυματισμού.

Κλείνει το αεροδρόμιο Σάμου – Σπεύσουν διασώστες του ΕΚΑΒ

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώθηκε ότι κλειστό είναι το αεροδρόμιο Σάμου μέχρι τις 17:00 για αξιολόγηση ζημιών ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ μεταβαίνουν στο νησί για παν ενδεχόμενο.

Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ σε Σαμό και Ικαρία βρίσκονται σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός.

Δραματική η κατάσταση στη Σμύρνη

Τραγική είναι η κατάσταση στη Σμύρνη καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν θύματα. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πόλη και κόσμος ψάχνει τους δικούς του ανθρώπους.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ