Σεισμός Σμύρνη: «Ήμουν κάτω από ένα τραπέζι και σκεφτόμουν πότε θα πέσει το κτίριο» [pics]

Μοιραστείτε το:

Τρομοκρατημένοι είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής οι περίπου 200 Έλληνες και οι 35 έως 40 Ρωμιοί της Σμύρνης μετά τον ισχυρό σεισμό 6,7 ρίχτερ στη Σάμο που ταρακούνησε την περιοχή. «Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο μεγάλο σεισμό από το 1999 στη Σμύρνη. Κράτησε πάρα πολύ. Ειλικρινά δεν θυμάμαι ούτε τι ώρα έγινε ο σεισμός. Φοβόμαστε. Αυτή την ώρα είμαστε στους δρόμους. Δεν μπαίνουμε στα σπίτια. Όλοι είναι στους δρόμους. Φεύγουν με τα αυτοκίνητα τους εκτός Σμύρνης. Προσπαθούν όσοι έχουν εξοχικά να απομακρυνθούν», αναφέρει στο flash.gr η Ρωμιά Θεοδώρα Χατζούδη, αντιπρόεδρος της ορθόδοξης κοινότητας.

«Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λόγω κίνησης. O κόσμος έχει μαζευτεί μέσα στο πάρκο της έκθεσης της Σμύρνης. Όλοι έχουν φύγει από τα σπίτια και τα γραφεία. Δεν μπορώ να μπω στο ίντερνετ. Ρεύμα έχουμε, τα τηλέφωνα λειτουργούν. Το ίντερνετ κόβεται».

«Την ώρα του σεισμού ήμουν στο γραφείο. Κράτησε σχεδόν 45 δευτερόλεπτα. Ταρακουνηθήκαμε αρκετή ώρα. Δεν τελείωνε. Ήμουν κάτω από ένα τραπέζι. Ήταν τόσο δυνατός που το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα ξεκινήσει να πέφτει το κτίριο που βρισκόμουν. Aυτή την ώρα είμαι στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στην αυλή. Είναι ασφαλές», περιέγραψε η κυρία Χατζούδη. «Υπάρχουν θύματα. Στην περιοχή Μπουρνόβα έχουν γκρεμιστεί σπίτια. Έχουν πέσει κτίρια στην περιοχή Μπουρνόβα, Μπαιράκλι και στο Κορδελιό μερικά σπίτια έχουν μεγάλες ζημιές. Ακούμε σειρήνες παντού».

Συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ του Assosiated Press

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ