Σεισμός Σάμος: Ζημιές και τραυματίες [vids+pics]

Μοιραστείτε το:

Τέσσερις τραυματίες, προς το παρόν, από τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μεγέθους 6,7 ρίχτερ, με επίκεντρο τη Σάμο. Οι άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να ελεγχθεί η κατάστασή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Στο νησί μεταβαίνουν για περαιτέρω ενίσχυση, διασώστες του ΕΚΑΒ.

Μεγάλες ζημιές – Κατέρρευσε τμήμα της εκκλησίας στο Καρλόβασι

Οι υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι μεγάλες, με κτήρια να έχουν υποστεί καταστροφές, ενώ τμήμα της μεγάλης εκκλησίας Παναγιά της Θεοτόκου στο Καρλόβασι έχει καταρρεύσει.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης, δήμαρχος Δυτικής Σάμου, έκανε λόγο για «καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες»

Το αεροδρόμιο της Σάμου θα παραμείνει κλειστό έως τις 17:00 το απόγευμα, με σκοπό να ελεγχθεί για τυχόν ζημιές, τόσο το κτήριο όσο και ο αεροδιάδρομος.

Μικρό τσουνάμι στο νησί – Φόβοι για δεύτερο

Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε και την έξοδο μεγάλης ποσότητας νερού στις ακτές και στους δρόμους, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα ”μίνι” τσουνάμι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη σε αποστολή προειδοποιητικού μηνύματος στους κατοίκους του νησιού, προτρέποντάς τους να παραμείνουν μακριά από τις ακτές, λόγω υψηλού κινδύνου τσουνάμι.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ