Σεισμός Σάμος: Οι κάτοικοι να μείνουν το βράδυ έξω από τα σπίτια – Μεγάλος ο κίνδυνος από τους μετασεισμούς λέει ο Κ. Παπαζάχος

Μοιραστείτε το:

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος ο οποίος έκανε λόγο για έναν πολύ ισχυρό σεισμό, είναι ο κύριος σεισμός και οι μετασεισμοί θα κρατήσουν πολλές εβδομάδες που θα είναι ισχυροί. Πρόσθεσε ότι παρότι το 50% των μετασεισμών συμβαίνει το πρώτο 48ωρο οι επόμενοι μπορούν να κρατήσουν πολλές εβδομάδες και μπορεί να έχουν μέγεθος ακόμα και 6 Ρίχτερ.

Προειδοποίησε ότι όλοι οι κάτοικοι πρέπει απόψε να μείνουν εκτός των σπιτιών τους μέχρι να ελεγχθούν ότι είναι κατάλληλα και τόνισε ότι οι ισχυροί μετασεισμοί που αναμένονται μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικοί: «Όποια σπίτια παρουσιάζουν προβλήματα από τον σεισμό δεν πρέπει να κατοικηθούν. Πρέπει πρώτα να ελεγχθούν, καθώς ένα νέος μετασεισμός μπορεί να το ρίξει. Ο σεισμός ήταν της τάξης των 7 ρίχτερ. Κανένα κτίριο χωρίς αντισεισμικό κανονισμό ή αυθαίρετο, δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέξει έναν τόσο μεγάλο σεισμό».

Το ίδιο είπε ότι ισχύει και για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι το οποίο μπορεί να προκληθεί και από έναν ισχυρό μετασεισμό. Ως εκ τούτου είπε ότι οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν να βρίσκονται κοντά στις ακτές.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ