ΠΙΚΠΑ Λέσβος: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της δομής [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στις 6.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε τελικά η εκκένωση της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο, που λειτουργεί στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη από την οργάνωση «Lesvos Solidarity». Μολονότι υπήρχαν πληροφορίες ότι το υπουργείο Μετανάστευσης δεν θα προχωρούσε στην επιχείρηση, εντούτοις διαψεύστηκαν στην πράξη. Στη δομή μπήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι 74 διαμένοντες κλήθηκαν να συγκεντρώσουν τα πράγματα τους άμεσα για να μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ.

«Ευρώπη σήμερα: αστυνομική εισβολή και περικύκλωση στα σπίτια των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ. Οι άνθρωποι μέσα στη δομή δεν επιτρέπεται να κινηθούν. Η ομάδα ψυχολόγων και οι δικηγόροι δεν επιτρέπεται να μπουν. Η αστυνομία περικύκλωσε και απέκλεισε το καμπ, και για τα ΜΜΕ επίσης. Έξι αστυνομικά βαν μπήκαν μέσα στο χώρο και πολλοί αστυνομικοί κινούνται μέσα στο καμπ και στα σπίτια των κατοίκων», γράφει η Lesvos Solidarity, και προσθέτει: «Άλλη μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη και το πώς αποφασίζουμε να χειριστούμε ανθρώπους που το μόνο που αναζητούν είναι ασφάλεια και μια φυσιολογική ζωή. Σήμερα πρέπει να διαβεβαιώνουμε παιδιά πως δεν πρέπει να φοβούνται».

Η όλη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, δρομολογεί τη διακοπή της λειτουργίας της δομής. Η οργάνωση Lesvos Solidarity που λειτουργεί τον χώρο εδώ και χρόνια, από καιρό αλλά και χθες, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, οπότε και έγινε η πρώτη ειδοποίηση – αλλά όχι και επέμβαση – τονίζει ότι διαφωνεί με την εκκένωση και επισημαίνει ότι το υπουργείο δεν προχώρησε σε διάλογο για τη δομή.

Το υπουργεί από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ο χώρος έχει «καταληφθεί». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012 το ΠΙΚΠΑ υποδέχεται αιτούντες άσυλο με τη συνεργασία των Αρχών.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ