Μετωπική Καλού-Δρακονταειδή για το Θέατρο με αλληλοκατηγορίες ότι έχουν τσακωθεί με την αλήθεια.

Με αφορμή την συνέντευξη τύπου του δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού για το θέατρο Λευκάδας, ο Κωνσταντίνος με Δρακονταειδής στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι διαπίστωσε πως έγιναν κάποιες εσκεμμένες παραλείψεις .

Για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε έχουν συμβεί τα εξής πράγματα:
Από το 2017 έχει υπογραφεί σύμβαση με έναν από τους μελετητές του θεάτρου, από αυτούς που έκαναν τη βασική μελέτη όπου καταγράφηκαν όλες οι ζημιές που είχε υποστεί το θέατρο και ήταν πολλές, ώστε να ενταχθούν στη μελέτη.

Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι ότι καλά έκανε ο κύριος δήμαρχος και ευχαρίστησε την Κτηματική υπηρεσία, όμως η Κτηματική υπηρεσία και με αφορμή το σχόλιο του ότι όλα αυτά τα χρόνια το ζήτημα του θεάτρου ήταν παρατημένο, εγώ αποδεικνύω με χαρτιά ότι δεν ήταν παρατημένο και εδώ που φτάσαμε φτάσαμε, γιατί κάποιοι συνέβαλαν σε αυτό.

Πρέπει να θυμίσω πως έπρεπε να γίνει καθορισμός αιγιαλού, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Γενάρη του 2019.

Το τρίτο που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι η παραχώρηση του οικοπέδου ήταν έτοιμη και αυτά είχαν βγει με δελτίο τύπου από την προηγούμενη δημοτική αρχή, βρισκόταν στις τροπολογίες που κατατέθηκαν προεκλογικά και που πάρθηκαν πίσω, μεσολάβησαν οι εκλογές, όμως εγώ αμέσως μετά την ανάληψη της νέας Κυβέρνησης έστειλα αίτημα στον κύριο Βεζυρόπουλο και κατάφερα να συναντηθώ μαζί του στις 27-08 όπου εκεί μας έδωσε την υπόσχεση και υπάρχει και σχετικό δελτίο τύπου που όποιος θέλει μπορεί να το βρει, λέγοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί το γρηγορότερο.

Τούτων δοθέντων για αυτό είπα ότι οι σχέσεις του κυρίου Δημάρχου με την αλήθεια δεν είναι πάρα πολύ φιλικές, διότι εκτός των άλλων τον Ιούλιο του 2019, περίπου ενάμιση μήνα πριν φύγουμε, η Περιφερειακή αρχή τηρώντας τη δέσμευση της έβγαλε και σχετική πρόταση η οποία ουσιαστικά αφορούσε το θέατρο της Λευκάδας και αυτά τα λέω για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, απευθυνόμενος στον κύριο Δρακονταειδή είπε ότι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

“Θέτω δύο πολύ απλά ερωτήματα, επί ημερών σας είχε γίνει η παραχώρηση της έκτασης; Η απάντηση είναι όχι. Το τι μου είχε υποσχεθεί η κυρία Παπανάτσιου τότε Υφυπουργός, ή αν ήταν στις τροπολογίες ή ότι έγιναν εκλογές και ότι άλλο επικαλείστε είναι δικαιολογίες.

Η ουσία είναι ότι 31/8 που παραδώσατε την προηγούμενη δημοτική αρχή Δεν είχε γίνει παραχώρηση και με συντονισμένες προσπάθειες και πολλή δυσκολία, τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς, καθότι προέκυψε και το ζήτημα 8.600.000 σαν αντικειμενική αξία του ακινήτου κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια και απόδειξη αυτό που λέω είναι ότι πήρε τέσσερις μήνες για την απόφαση παραχώρησης.

Εγώ δεν έχω κανένα θέμα να πω ότι όπου κρίνει δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί μόνη της απευθύνεται και στον εκπρόσωπο της Λευκάδας στο κοινοβούλιο και το αναφέρω αυτό γιατί στις 5-9 το πρώτο έγγραφο που έφυγε από τη δημοτική αρχή είχε κοινοποιήσει και τον Θανάση Καββαδά.

Επί ημερών σας δεν κρίνεται σκόπιμο ούτε καν να του κοινοποιήσετε το χαρτί.

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στο δεύτερο ερώτημα απευθυνθείτε σε ανθρώπους της διαχειριστικής αρχής γιατί εμένα μου είπαν ότι έτσι όπως υπήρχε η πρόταση δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο να περάσει και να υπογραφή η ένταξη του θεάτρου Λευκάδας. Ούτε μία στο εκατομμύριο και αυτή είναι η σχέση μας με την αλήθεια.

Για να μην επικαλεστώ, γιατί μπορεί να είναι και υποκειμενικό την άποψή του μελετητή ότι αυτή η δουλειά δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8969 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*