Γαλλία: Αστυνομικοί εξουδετέρωσαν άνδρα με δύο μαχαίρια στο Παρίσι

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός σήμανε εκ νέου σήμερα στη γαλλική αστυνομία με αφορμή έναν άνδρα που απειλούσε αστυνομικούς με δύο μαχαίρια στο Παρίσι. Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επενέβησαν αφού η αστυνομία έλαβε προηγουμένως μια καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι χτυπούσε την πόρτα του γείτονά του, στο 15ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον άνδρα αυτόν στην αυλή του κτιρίου και χρησιμοποίησαν ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης και πλαστικές σφαίρες για να τον εξουδετερώσουν. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις μια ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, καθώς και άλλα δύο συμβάντα στην Αβινιόν και στη Λιόν, αλλά και στο γαλλικό προξενείο στη Τζέντα.

Νίκαια: Μητέρα 3 παιδιών ένα από τα θύματα – «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ…»

Η Γαλλία έχει μουδιάσει από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 3 ατόμων μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ στην Νίκαια. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και μια μητέρα 3 παιδιών, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες πρόλαβε να ψελλίσει «πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ» πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

μαχ

Πρόκειται για την 44χρονη Βραζιλιάνα Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα η οποία δέχθηκε αρκετές μαχαιριές από τον τυνήσιο μετανάστη Μπραχίμ Αουισάουι. Βαριά τραυματισμένη, κατάφερε να βγει από την εκκλησία προτού καταρρεύσει σε γειτονικό μπαρ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Η μητέρα είπε στους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο ήταν: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»… Η Σίλβα καταγόταν από περιοχή της Βραζιλίας στις ακτές του Ατλαντικού και είχε ζήσει στο Παρίσι επί 30 χρόνια.

Η ίδια ήταν μητέρα 3 παιδιών. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στη Βραζιλία την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου από τον υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας: «Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοινώνει, με θλίψη, ότι ένα από τα άτομα που σκοτώθηκαν ήταν η εκ Βραζιλίας 44χρονη, μητέρα τριών παιδιών, η οποία διέμενε στη Γαλλία. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας λυπάται και καταδικάζει αυτή την φρικτή επίθεση».

Σύμφωνα με το Paris Match, η Σιμόν Μπαρέτο Σίλβα ήταν επαγγελματίας μαγείρισσα και αυτό το διάστημα εργαζόταν κοντά σε ηλικιωμένους. Παρότι έλειπε χρόνια από την Βραζιλία, δεν ξεχνούσε ποτέ την πατρίδα της. Συμμετείχε ενεργά σε πολιτιστικά δρώμενα, όπως θρησκευτικές βραζιλιάνικες εκδηλώσεις στην εκκλησία Μαντλέν του Παρισιού.

Οι μαρτυρίες από τη χθεσινή σφαγή στη Νίκαια αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει από το μένος του 21χρονου τρομοκράτη και να κρυφτεί σε γειτονικό μπαρ. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μίλησε στο France Info, και διηγήθηκε ότι η γυναίκα «διέσχισε το δρόμο, τραυματισμένη και μέσα στα αίματα. Ο αδελφός μου και ένας υπάλληλος προσπάθησαν να την σώσουν, την μετέφεραν στο εσωτερικό του μαγαζιού, χωρίς να καταλαβαίνουν τι είχε συμβεί. Μας είπε ότι ένας άντρας με μαχαίρι βρίσκεται στο εσωτερικό της εκκλησίας». Ο αδελφός του ιδιοκτήτη και ο υπάλληλος πήγαν προς την εκκλησία όπου αντίκρισαν τον τρομοκράτη, το έβαλαν στα πόδια και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, η Σιμόν Μπαρέτο Σίλβα ξεψύχησε λίγη ώρα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της. «Όταν έφτασε το ασθενοφόρο η γυναίκα ακόμη ζούσε και μίλησε στο προσωπικό, τους είπε “Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ” και μετά πέθανε».

O νεωκόρος της εκκλησίας ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Θύμα του μακελάρη έπεσε κι ο νεωκόρος της βασιλικής της Νοτρ Νταμ. Η σορός του 55χρονου Βενσάν Λοκές, πατέρα δύο παιδιών, βρέθηκε μέσα στον ναό, όπου δέχθηκε την επίθεση από τον δράστη, που του έκοψε τον λαιμό. Πιστός καθολικός, ο Λοκές βοηθούσε επί δέκα χρόνια στην τέλεση των λειτουργιών στον ναό, ενώ υποδεχόταν και τους επισκέπτες και τους ενορίτες όταν άνοιγε τις πύλες της Νοτρ Νταμ για το κοινό κάθε πρωί.

Η αποτρόπαιη δολοφονία του προκάλεσε θλίψη και οργή στους ενορίτες. «Έχω σοκαριστεί τόσο πολύ. Ακόμη τον βλέπω μπροστά μου να περπατά, να ανάβει τα καντήλια. Και τώρα σκέφτομαι: ‘δεν τον έχουμε πια μαζί μας”», είπε η Λόρα Μαλ. Και η αδελφή της συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια: «Τον είχαμε πάντα μαζί μας. Ήταν εδώ συνεχώς, περνούσε εδώ τη μέρα του. Δεν ήταν απ’ αυτούς που πηγαινοέρχονται. Εδώ ήταν το σπίτι του…».

Το τρίτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχει κατονομαστεί ακόμα. Ήταν μια 60χρονη γυναίκα που είχε πάει νωρίς το πρωί στον ναό για να προσευχηθεί, όταν δέχθηκε την επίθεση του δράστη, που της έκοψε βαθιά τον λαιμό σε μια προσπάθεια να την αποκεφαλίσει, όπως είπαν πηγές της γαλλικής αστυνομίας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ